Menu Sluiten

Speelweek 2010

De 34e editie van de speelweek zit er weer op. De kinderen moeten (helaas) weer naar school, terug in het schoolritme en na zo’n heerlijke vakantie valt dat vast niet mee. 
Het was weer een speelweek om nooit te vergeten! Met het thema ‘Stripfiguren’ kunnen we terugkijken op een mooie week. Het weer was op een bui hier en daar (het meeste daar) na goed en we hebben volop kunnen genieten van de gezellige groep kinderen. Hoe het ook dit jaar weer gelukt is om er een groot feest van te maken, is eigenlijk niet in een woord te omschrijven. Ieder jaar verbaast het ons weer hoeveel hulp we krijgen om het een groot succes te laten worden! Bedankt hiervoor.

Naast de leiding is er ook elk jaar een groep vrijwilligers die door de week heen hun steentje bijdragen. Hier zijn wij natuurlijk erg blij mee. Denk vooral aan de op- en afbouwploeg, de kraamploeg, de kantine dames, de toiletjuffrouw, de nachtleiding, de dames en heer van de bonte avond, de techniek, de webmaster etc etc.
Ook zonder jullie hulp zou het mogelijk maken van de speelweek weer een stuk moeilijker zijn. Wij hopen volgend jaar weer op jullie te kunnen rekenen.De 34e editie van de speelweek zit er weer op. De kinderen moeten (helaas) weer naar school, terug in het schoolritme en na zo’n heerlijke vakantie valt dat vast niet mee. 
Het was weer een speelweek om nooit te vergeten! Met het thema ‘Stripfiguren’ kunnen we terugkijken op een mooie week. Het weer was op een bui hier en daar (het meeste daar) na goed en we hebben volop kunnen genieten van de gezellige groep kinderen. Hoe het ook dit jaar weer gelukt is om er een groot feest van te maken, is eigenlijk niet in een woord te omschrijven. Ieder jaar verbaast het ons weer hoeveel hulp we krijgen om het een groot succes te laten worden! Bedankt hiervoor.

Naast de leiding is er ook elk jaar een groep vrijwilligers die door de week heen hun steentje bijdragen. Hier zijn wij natuurlijk erg blij mee. Denk vooral aan de op- en afbouwploeg, de kraamploeg, de kantine dames, de toiletjuffrouw, de nachtleiding, de dames en heer van de bonte avond, de techniek, de webmaster etc etc.
Ook zonder jullie hulp zou het mogelijk maken van de speelweek weer een stuk moeilijker zijn. Wij hopen volgend jaar weer op jullie te kunnen rekenen.

Vrijdag 6 augustus: De Speelweek begon ook dit jaar weer op vrijdagavond. Ook dit jaar hadden we weer een leuke theatershow voor de kinderen: Sjaak Piraat. Helaas was de opkomst met ongeveer 30 kinderen wederom niet hoog,  de pret was er gelukkig niet minder om! Sjaak heeft de kinderen geleerd wat een echte piraat allemaal moet kunnen voordat hij/zij op zee gaat.  Zo leerde hij de kinderen wat piratenwoorden, heeft hij uitgelegd dat een piraat nooit bang is en weten we nu dat een piraat van gebakken schoenzolen houdt.

Zaterdag 7 augustus 2010: Eenmalige actie!
De kinderen die vorig jaar in groep acht zaten deden voor de laatste keer mee met de speelweek. Zoals bekend konden zij die laatste keer niet in de hutten slapen. Op dat moment hadden wij geen alternatief en moesten we dit in zijn geheel afblazen. Omdat het slapen in de hutten voor groep 8 altijd heel bijzonder is, het is immers de laatste keer, hebben wij alsnog een alternatief bedacht. De zaterdag voor de speelweek hebben we de kinderen die vorig jaar voor de laatste keer meededen uitgenodigd om een nachtje in de tent te komen slapen. 15 kinderen zijn geweest, waarvan er 14 zijn blijven slapen. Om 21.00 werden zij verwacht voor een verrassingsprogramma. Onder het genot van een glas prik en een chippie werd het ‘Ik hou van Holland’ spel gespeeld. Beide teams hadden een teamcaptain en waren erg fanatiek. Na het spel is het nog een lange nacht geworden, geen van de kinderen heeft geslapen. Ze hebben een gezellige nacht gehad.

Zondag 8 augustus: was er weer de Oecumenische dienst in de tent. Hiermee werd het seizoen van Jongeren in Beweging afgesloten en was de aftrap van de speelweek. Het thema van de speelweek ‘Stripfiguren’ liep als een rode draad door de Dienst in de lezingen en overdenkingen. Door deze inbreng van de voorgangers en een combinatie van de koren ‘Young Spirit’ en ‘Zingen maakt blij’ werd het een prachtige dienst die door de vele aanwezigen zeer gewaardeerd werd.

Maandag 9 augustus: begon de speelweek dan echt. Ook dit jaar werden alle kinderen weer thuis opgehaald door de optocht. De leiding was verkleed als verschillende stripfiguren, zoals Minnie Mouse, Betty Boop en Spiderman. Na de opening gingen groep 3 en 4 naar het zwembad in Bodegraven en bleven de jongste kinderen op het terrein achter om met spelletjes de dag door te brengen. Ook werden er al voorbereidingen getroffen voor de bonte avond en zijn de 2 grote springkussens de hele dag in gebruik geweest.

Dinsdag 10 augustus: Groep 1 en 2 gingen dit jaar weer een dagje uit. Het werd al aardig warm en de kinderen liepen in een stoet naar het wireckehuis om daar uitgezwaaid te worden door hun ouders. Waar zou die busreis naar toe gaan? Dit jaar was dit Ballorig in Zoetermeer. De kinderen hebben zich ontzettend vermaakt in dit grote speelparadijs, de leiding kon het drinken niet aanslepen! Complimenten voor alle leiding die alle kinderen goed verzorgd hebben.
Groep 3 ging vandaag in reuze speurtocht langs de Rijn. Het thema was Asterix en Obelix en er moesten een aantal opdrachten gedaan worden om  een aantal woorden te verzamelen en deze woorden vormden een zin. Voor de lunch werd gezorgd: tussen de middag werden er patatjes bezorgd voor alle kinderen.
Groep 4 is in de ochtend naar Bodegraven gefietst voor het Groot Handel Spel. De groep werd in groepjes verdeeld en met een Mars moesten zij aan de slag. De Mars werd geruild voor andere spullen, waarna de groep weer met een hoop verschillende artikelen thuis kwam. De buit bestond onder andere uit: schilderijen, chocolaatjes, stukken kaas, windlichten en een korte broek.
’s Middags zijn de kinderen de polder in gegaan voor wat leuke spellen. Vooral de waterloopmat was een groot succes. De baggersloten waren wel erg populair, veel kinderen zijn erin beland. De dag was een groot succes.

Woensdag 11 augustus stond natuurlijk in het teken van het bouwen van de hutten. Voor de kleine kinderen werd weer een kartonnen dorp in elkaar geplakt. De kinderen bedachten allerlei figuurtjes die als raam moesten dienen en de leiding was er heel druk mee. De kinderen vonden het prachtig om in de hut te spelen, maar er moest ’s middags ook nog gewerkt worden; de hutten werden geverfd. Na een middag verven werd met trots het resultaat aan de ouders getoond. Ook dit jaar zat er weer veel verf op de kinderen.
De grote kinderen zijn een hele dag bezig geweest met zagen en timmeren aan hun houten hutten die ook nog eens waterdicht moesten zijn om er donderdagnacht in te kunnen slapen.

Donderdag 12 augustus de grote dag.
’s Morgens zijn de groepen allemaal aan de slag gegaan voor de bonte avond. In de tent werd meteen de generale repetitie gehouden en de decors werden allemaal geverfd. Helaas begon het om kwart voor 12 hard te regenen waardoor alle kinderen de tent in moesten….
De leiding is tussen de middag druk aan de slag gegaan om een alternatief middagprogramma te bedenken, er werden namelijk nog meer buien opgegeven. Groep 3 en 4 waren gevraagd hun fiets mee te nemen, zodat ze ’s middags naar de rijnstreek konden fietsen. Daar hebben ze met zijn allen lekker een film gekeken.Groep 1 en 2 bleven op het veld. Ook voor hen was bedacht om een film te kijken, echter de tent was te licht en de film niet te zien… Gelukkig is het ’s middags droog gebleven en hebben de kinderen allerlei spellen op het veld gedaan, het laatste half uurtje nog even de disco aan en het was een gezellige middag. Buienradar… Sommigen vinden het geweldig, anderen kijken er niet op. Aangegeven was dat er rond half 6 zou gaan regenen, precies de tijd dat het veld weer open gaat voor het openluchtrestaurant. En ja hoor… het klopte precies! De mensen die nog thuis waren hebben de bui afgewacht, waardoor degenen die al op het veld waren lekker onder de kramen konden eten. Rond half 7 werd het gelukkig droog en kwamen alsnog alle bezoekers voor het openluchtrestaurant. Het is de hele avond droog gebleven! Om 20.00 uur begon de voorstelling. De kinderen (en ook de leiding) hebben ontzettend hun best gedaan om hier een geweldige show van te maken. Het thema Stripfiguren kwam in elke scene terug, zo zagen we onder andere Popeye, de Looney Tunes, de Smurfen, Lucky Luck en de spetterende afsluiting was de Pink Panter. Het was een fantastische voorstelling en de leiding was er erg tevreden over. De kinderen vonden het erg leuk en waren natuurlijk ook weer dolenthousiast om in de hutten te blijven slapen. Gelukkig was het weer dit jaar goed en kon dit ook weer gebeuren! Rond half 11 waren alle ouders van het veld af en kon het keten beginnen…. Bij het kampvuur hebben de hele nacht kinderen gezeten en er zijn zelfs kinderen de hele nacht opgebleven…

Vrijdag 13 augustus 2010
Dit jaar gelukkig weer slaperige koppies om half 8 ‘s morgens! De nacht is droog gebleven en de kinderen hebben een super nacht gehad! Om 9.00 zou de leiding aanwezig zijn om de hutten af te breken. Niet iedereen was op tijd, maar op 6 man/vrouw na heeft iedereen geholpen. Na een paar uur hard werken was de brandstapel klaar en kon alle leiding nog even lekker bijkomen met een lekkere pan soep en een heerlijk broodje kroket.
’s Avonds was er om 19.00 weer de playbackshow. Er waren weer aardig wat kinderen die een act opvoerde. Helaas was er een CD die niet werkte, waardoor er een paar meiden erg teleurgesteld waren. Ook had het bestuur als teambuilding gevraagd aan alle leiding om per groep een act te verzorgen voor de kinderen van hun groep! Dit was ook erg geslaagd, met als hoogtepunt de dames van LUV die inmiddels een bejaard zijn…
Na een lekker ijsje werd de brandstapel aangestoken en kregen de kinderen een leuke foto.

Nadat alle kinderen vertrokken waren, ging de vrijwilligersavond van start. Alle leiding was hiervoor uitgenodigd en hadden ook erg veel zin in een gezellig avondje. Ook dit jaar werd het Ik hou van Holland spel weer gespeeld onder leiding van teamcaptain Beau (Sander) en Jeroen (Robert). Maar voordat dat begon, moesten de 6 man/vrouw die ’s morgens niet geweest waren elkaar geblinddoekt nog een lekker bakje vla voeren en een act opvoeren. Deze avond was ook erg geslaagd.
Wederom was het team van Robert het sterkst met het spel. Of dat nou kwam door de vragen, of dat Sander rustig aan had gedaan toen zijn team voorstond, blijft een raadsel.