Menu Sluiten

Bericht van de Voorzitter

Van de Voorzitter

De Speelweek! Hij komt er weer aan… Elk jaar weer een hele happening wat het hele dorp bezighoudt. Je voelt de spanning in de onderbuik, het begint te kriebelen. Kinderen leven toe naar de zomervakantie. Daarbij hoort soms de (verre) vakantie met ouders in het buitenland óf de camping/het vakantiepark in eigen land. Ze hebben één ding gemeen! Iedereen zorgt ervoor dat ‘ie weer op tijd terug is voor de afsluiter van de zomervakantie: De Speelweek! Ook mijn ouders deden dat, de vakantie werd vroeg gepland om op tijd terug te kunnen zijn. Ver voor de vakantie werd de hut van de Speelweek al getekend en uitgedacht. En kwam er wel of geen uitkijktoren (ja dat mocht toen nog)? Na mijn deelname als kind, heb ik een jaartje over moeten slaan, om me daarna vol enthousiasme te storten op de Speelweek in een voor mij nieuwe fase, als leiding! Inmiddels zijn we 15 jaar verder en staat de laatste week van de zomervakantie ook als “Speelweek” vast gebeiteld in mijn agenda. In al die jaren zie je al die vrolijke kindergezichtjes voorbijkomen en dat geeft je de power om zo’n week als leiding door te komen. En dan maakt het mij niet meer uit dat dit mij vakantiedagen kosten op m’n werk. Het is het dubbel en dwars waard!

Samen sta je sterk

Je ziet het dorp samensmelten om zo’n week voor elkaar te krijgen. “Hebben jullie daaraan gedacht?” “Oh nee, maar…” En via via komt dan ergens in het dorp een contact boven water die het antwoord weet. Dat is toch bijzonder? Hetzelfde met het lenen/gebruiken van materialen van de lokale bedrijven en het sponsorgeld wat we elk jaar mogen ontvangen. Lokale initiatieven die acties, collectes en kledingbeurzen organiseren om zo de Speelweek te kunnen sponsoren, echt geweldig! Iedereen die op wat voor manier dan ook de Speelweek helpt, heeft deze week in het hart gesloten. We hebben allemaal hetzelfde doel voor ogen en dat is stralende kindergezichten te zien, en weten dat ze er volop van genieten!

Áls we het doen, doen we het samen

Dat is ook de belangrijkste reden voor mij geweest om in het bestuur plaats te nemen. Rondom de editie van afgelopen jaar was het echt zo dat enkele trouwe bestuursleden gingen stoppen. Deze mensen hebben bergen werk verzet in hun bestuursjaren en hadden hetzelfde doel. Tijdens de Speelweek van 2014 heb ik met de gedachte gelopen: “Ga ik wel of niet in het bestuur?”. Met mij ook Marie-Thérèse en Patricia. Alle “voor’s en tegen’s” afgewogen en besloten om ons alle drie verkiesbaar te stellen als bestuurslid. Tot ons genoegen besloot ook Jannie van der Lelij zich aan te melden bij het bestuur. Zo werd het huidige 7-koppige bestuur van de Speelweek een feit. En inmiddels staat de Speelweek van 2015 door deze kanjers bijna overeind!

Veranderingen

Met het nieuwe bestuur zijn ook een aantal opvallende veranderingen zichtbaar én onzichtbaar veranderd. De meest opvallende is het logo. Het oude logo was alweer in gebruik sinds 2006, dus het werd tijd voor een verfrissing. In het verlengde daarvan zijn ook de shirts van de leiding vernieuwd! Voor dit grote bedrag hebben we gelukkig een grote sponsor bereid gevonden, wiens naam overduidelijk zichtbaar zal zijn gedurende de week ;). Ook zijn wij trots op het online inschrijfsysteem! Voor het eerst kunt u de kinderen online aanmelden voor de Speelweek en is het dus niet meer nodig om in te schrijven op school. Daarnaast zullen er gedurende de week vast nog wel meer dingen opvallen die zijn veranderd. Maar wat zeker niet is veranderd, is dat het plezier van alle kinderen altijd voorop staat! En dat wij, bestuur en alle leiding, dit ten alle tijden zullen waarborgen. Voor nu gaan we ons richten op de laatste puntjes op de i…

Iedereen alvast een hele fijne vakantie en vergeet niet om je kinderen nog aan te melden nu het nog kan!

Met vriendelijke groet,

Rick van Duijn
Voorzitter Speelweek Nieuwerbrug