Menu Sluiten

Bye Bye Hollywood!

Het terrein van de Speelweek is, op de container na, helemaal leeg. Wat rest zijn de herinneringen aan een doldwaze week “Hollywood in Nieuwerbrug”…

Wat begon als een week met een beetje miezer-regen, eindigde met een zonovergoten huttenverbranding op vrijdag! De foto’s op de website getuigen van een week vol met blije en vrolijke kinderen. Al 39 jaar is dát elk jaar het doel van alle mensen die betrokken zijn bij deze fantastische week. En het is ons wederom gelukt! Zwemmen, (polder)sporten, spellen, huttenbouw, ‘slapen’ in de hutten én meespelen in hun eigen Hollywoodfilm!

De week in vogelvlucht

Maandag

Na de spectaculaire opening was het voor de twee oudste groepen tijd om op de fiets te stappen naar Bodegraven. Zij konden hun energie kwijt in het zwembad. De jongste twee groepen hebben deze dag gebruikt om hun scènes op te nemen voor hun film, die donderdag voor alle ouders in première ging.

Dinsdag

Nu waren Groep 3 en Groep 4 aan de beurt om hun filmpjes op te gaan nemen. Dit deden zij terwijl de jongsten zich door het dorp heen vermaakten met de Hollywood Vossenjacht.

Woensdag

Steevast dé dag van de huttenbouw! Groep 2, 3 en 4 gingen los met pallets om hun eigen villa’s te bouwen. De jongste groep deed hetzelfde, maar dan met karton. Zij mochten deze ‘s middags verven. Naast de huttenbouw werd vandaag het laatste deel van de film opgenomen met een drone!

Donderdag

Het terrein van de Speelweek ligt er verlaten bij… Groep 3 en Groep 4 vermaken zich met een grote speurtocht, terwijl Groep 1 en Groep 2 zich vandaag vermaken met spelletjes op Fort Wierickeschans. Alle groepen hadden een programma tot 15:00 uur, om iedereen wat extra tijd te geven tussen het dag- en avondprogramma. Om 17:30 uur gingen de hekken weer open voor het avondprogramma. Hutten inrichten met slaapspullen, eten in het openluchtrestaurant met BBQ en daarna dé première van Speelweek de Movie, waarin alle 148 deelnemende kinderen hun eigen rol hebben gehad. Na de uitreiking van de Oscars voor beste acteur/actrice per groep, was het tijd om naar de hutten te gaan en te gaan ‘slapen’.

Vrijdag

Om 7:30 uur werden alle kinderen opgehaald door hun ouders om thuis lekker verder te slapen, om vervolgens om 17:00 uur gezellig te komen bingoën onder leiding van Marianne Hogendoorn. Daarnaast was er ook nog ruimte voor heerlijke pannenkoeken, ijsjes en drinken voor alle kinderen.

De leiding heeft overdag het terrein helemaal netjes opgeruimd en de pallets verzameld op een grote brandstapel. Tussen de middag werd voor de harde werkers net als elk jaar soep gebracht door Ria Sluijk! De spectaculaire afsluiter is het aansteken van de brandstapel, dit jaar helaas voor het laatst onder toeziend oog van de Brandweer!

Nieuwerbrug bedankt!

Rondom zo’n week zie je hoeveel mensen, bedrijven en sponsoren de Speelweek een warm hart toedragen. Uit alle hoeken komt hulp op alle fronten! Dat is ook de kracht van de Speelweek én van Nieuwerbrug als dorp. Het is iets om trots op te zijn, want het is écht bijzonder. De leiding, de terreinploeg, kantinehulpen, toiletjuffrouw, hulpmoeders, kraamhulpen, pannenkoekenbakkers, EHBO-ers, bingoballendraaiers, noem ze maar op, je kunt zo’n fantastisch evenement niet neerzetten zónder de hulp van deze (en nog veel meer andere) mensen en bedrijven! Bedankt allemaal!

Een extra groot compliment voor het nieuwe bestuur. Dit was de eerste editie in de huidige formatie. Ondanks dat er zichtbaar en minder zichtbaar, groot en klein, veranderingen zijn doorgevoerd, is het resultaat echt super gaaf! We hebben wat stressmomentjes gekend (ik noem even de “wel of geen huttenverbranding”), maar ook daar hebben we onze beide benen op de grond gehouden. Ik hoop dat we deze vibe kunnen vasthouden voor de komende jaren!

Voor nu, rust allemaal nog even goed uit, voordat het ‘gewone’ leven weer begint. Iedereen gaat weer hard aan het werk en/of naar school. En in 2016 gaan we samen opnieuw ervoor zorgen dat we alle handen, benen, tenen ineen slaan om er voor alle kinderen er een topweek van topweek van te maken!

“Because… It’s a kinda magic… We noemen het de Speelweek!”

Fijn weekend!

Rick van Duijn
Voorzitter Speelweek Nieuwerbrug