Menu Sluiten

Alsof je in een western stapt

Op 26 juli 2017 stond dit artikel in de Kijk op Bodegraven.

Nieuwerbrug – Dit jaar vind van 14 t/m 18 augustus voor de 41ste keer de Speel-week van Nieuwerbrug plaats op het ijsclubterrein aan de Gravin Mariastraat. Daar zullen de (tot op heden) 175 kinderen, variërend in leeftijd van 4 t/m 12 jaar, zich vijf dagen lang kunnen uitleven op het gebied van sport, spel en vooral gezelligheid.
Het thema van dit jaar is ‘het Wilde Westen’. De grote tent van 20 bij 25 meter wordt omgetoverd tot een heus cowboydorp. Met behulp van prachtige professioneel gebouwde decors (met dank aan B-Original Utrecht) en de als cowboys en indianen uitgedoste leiding, zullen de kin-deren het gevoel hebben zo in een Western film te zijn gestapt.

VEEL ACTIVITEITEN
Bestuurslid Rick van Duijn legt uit: “De kinderen worden naar leeftijd ingedeeld in Speelweek-groepen, al naar gelang de groepen van de basisschool. Daarbij zullen de jonge en oudere kinderen veelal aan eigen activiteiten meedoen. Deze activiteiten, die ook weer volledig in het thema zullen passen, variëren van speurtochten tot vossenjacht en van spellencircuit tot zelfs een echte survivaltocht. Daarnaast gaan de oudere kinderen zwemmen en vindt traditiegetrouw op donderdagavond de bonte avond plaats. De donderdag zelf staat voornamelijk in het teken van de voorbereidingen van de bonte avond, waar de kinderen, onderverdeeld in groepjes, stukjes voorbereiden. Deze zullen ze ‘s avonds op het podium laten zien (en horen) aan alle andere kinderen, aanwezige ouders en leiding.”

SHOW
Na de bonte avond volgt de grote barbecue, waarvoor iedereen een consumptiekaart kan kopen. Er is volop eten en drinken, waarna dit jaar de avond knallend wordt afgesloten met een geweldige show van de Dikdakkers, bekend van hun grote hit ‘kom pak je lasso maar’. Rick vervolgt: “Zij verzorgen gedurende 45 minuten een optreden met hun ‘Cowboys en Indianen Kids Show’. Als na de show de jongste kinderenen alle ouders zijn vertrokken, gaan de grotere kinderen een spannende nacht tegemoet. Zij hebben op woensdag hun uiterste best gedaan om een zo mooi mogelijke hut te bouwen, waar ze de nacht doorbrengen.” En ondanks dat er elk jaar weer een hoop stoere jongens en meiden zeggen wakker te zullen blijven, zal waarschijnlijk ook dit jaar blijken dat dit na zo’n vermoeiende week best héél lastig is…

VREUGDEVUUR
Als op vrijdagochtend alle kinderen zijn opgehaald, wordt begonnen met het opruimen van het terrein. De hutten die met veel liefde, bloed, zweet en tranen in elkaar gezet zijn, belanden op een grote stapel. Waarna (ook weer geheel volgens traditie) de meeste kinderen terugkomen om de Speelweek af te sluiten met een groot vreugdevuur. Mocht u na dit gelezen te hebben denken, ‘ik heb in mijn kind altijd al een kleine cowboy of indiaan gezien’, schrijf hem of haar dan snel in. Er zijn nog plaatsen vrij, laat Rick van Duijn weten. Voor € 26,50 heeft hij of zij een week om nooit te vergeten.