Menu Sluiten

Het is weer voorbij, die mooie zomer!

Wat gaat zo’n week toch snel voorbij! Op maandag 13 augustus werd in alle vroegte de tent geplaatst door Kontent. Voor het bestuur en de vrijwilligers het startsein voor de laatste voorbereidingen van de speelweek… In de week voor de speelweek hebben diverse vrijwilligers geholpen de poort te schilderen, het podium op te bouwen, het decor in elkaar te zetten, de speelweekcontainer te plaatsen, de stoelen neergezet, de stroom- en watervoorziening aan te leggen, een buitenkeuken te timmeren, de catering te regelen en ga zo maar door!

Op maandag opende de Burgemeester en Rick Piraat de speelweek door met een boot op een trailer het terrein op te rijden en een lintje door te knippen om het nieuwe terrein en de speelweek officieel te openen. De kinderen gingen daarna allerlei leuke spellen doen verspreid over Nieuwerbrug.

Op de dinsdag gingen we allemaal een dagje uit! Mede dankzij onze sponsor Steenvlinder die de busritten sponsorde konden we dit jaar allemaal iets leuks doen. De jongste kinderen gingen een dagje schatzoeken bij Schateiland Zeumeren in Voorthuizen, de oudere kinderen gingen alle obstacles af bij Wipe Out Kids in Zoelen. Dankzij het fantastische weer hebben we allemaal een hele leuke dag gehad. Moe, maar voldaan kwamen we allemaal weer ‘s middags terug op het veld.

Traditiegetrouw is op de woensdag de huttenbouw! Dit jaar hadden we meer dan genoeg pallets, omdat we goed gespaard hadden dit jaar. Maar liefst 21 hutten zijn er dit jaar gebouwd door de kinderen van speelweekgroepen 2 t/m 4. De kinderen van speelweekgroep 1 hadden een mooi piratenfort gebouwd van karton inclusief een mooie vlag, die ze ‘s middags hebben beschilderd. De kinderen zaten zelf ook lekker onder de verf…

Donderdag stond in het teken van de Bonte Avond. Er werd druk geoefend om de acts in te studeren om die ‘s avonds in de tent op te voeren! Ook werden er nog een aantal leuke spelletjes gedaan. ‘s Middags gingen de kinderen iets eerder naar huis om alle spulletjes voor in de hutten te verzamelen en nog even uit te rusten voor een lange avond/nacht. Ondanks een aantal kleine technische problemen was de Bonte Avond meer dan geslaagd en hebben alle kinderen en vrijwilligers een fantastische show neergezet! Na de Bonte Avond stormden alle kinderen richting de hutten om daar lekker te gaan ‘slapen’.

Vrijdagochtend was het een vroegertje voor de ouders en kinderen van speelweekgroepen 2 t/m 4, rond 7:00 uur werden de kinderen weer opgehaald om thuis even lekker bij te tanken. Nadat alle kinderen waren vertrokken hebben de leiding, het bestuur en de terreinploeg alle hutten weer afgebroken en al het hout verhuisd naar het terrein van de ijsbaan. Ook werd alvast het decor afgebroken en het terrein zoveel mogelijk opgeruimd. Rond 17:00 uur kwamen de kinderen met ouders en bekenden het terrein van de ijsbaan op waar de Brandweer van Nieuwerbrug een paar kleine waterspellen had georganiseerd. Even werd er geschuild in het ijsclubgebouwtje, maar de bui was snel weer over getrokken. Rond 18:00 uur werd de houtstapel aangestoken door Rick en Johan. Na afloop kregen alle kinderen nog een leuk cadeautje ter herinnering aan een onvergetelijke speelweek!

Tijdens de speelweek worden altijd hele leuke foto’s en filmpjes gemaakt. Vanaf deze editie worden foto’s en filmpjes alleen beschikbaar gesteld aan de ouders. Een aantal foto’s worden gebruikt voor onze nieuwsberichten (openbaar), sociale media, enz. Daarvoor hebben we tijdens de inschrijving expliciet toestemming gevraagd. Inmiddels zijn alle foto’s en filmpjes op de website gezet. U kunt dus nog even nagenieten van de Speelweek van 2018!

Deze week was niet mogelijk geweest zonder onze helden, de vrijwilligers van Speelweek Nieuwerbrug! Wij als bestuur mogen onze handjes dichtknijpen met zulke toppers in de leiding, de ontzettend handige heren van de terreinploeg, de dames en heren van de kantine/catering van de Bonte Avond, de nachtwacht voor de donderdag, alle mensen die hebben geholpen met het op- en afbouwen van de speelweek, de toiletjuffrouw en iedereen die we vergeten hier te noemen! We hopen oprecht dat alle toppers er volgend jaar gewoon weer bij zijn! Aanmelden als vrijwilliger voor de speelweek van 2019 kan al via onze website!

Ook willen we natuurlijk onze sponsoren heel erg bedanken! Zonder hun financiële bijdrage of spullen die wij mogen lenen kunnen we de speelweek niet eens organiseren! In het bijzonder willen we graag onze hoofdsponsoren noemen (in willekeurige volgorde):

[one_half] [/one_half] [one_half_last] [/one_half_last]

Dit zijn natuurlijk niet onze enige sponsoren, een overzicht kunt u vinden op onze sponsorpagina. Wilt u alsnog een financiële bijdrage doen? Dat kan! Informatie daarover kunt u vinden op de sponsorpagina.

Tijdens de Bonte Avond werd natuurlijk ook even stilgestaan bij het afscheid van onze bestuurstoppers Rick, Marie en Johan. Vele jaren hebben zij zich ingezet voor de speelweek en hebben dit jaar besloten hun bestuursfunctie neer te leggen. Inmiddels hebben zich een aantal kandidaten gemeld om hen op te volgen. We hopen snel met nieuws te kunnen komen over de nieuwe bestuursformatie!

We hopen dat iedereen het heel erg naar z’n zin heeft gehad! Wij wel in ieder geval! Volgend jaar hopen we in ieder geval iedereen weer te zien! En voor de kinderen van Groep 8: Heel veel plezier op de middelbare school!

Tot volgend jaar!

Rick, Agnita, Sylvia, Patricia, Johan, Marie, Koen en Maarten
Bestuur Speelweek Nieuwerbrug