Menu Sluiten

In Memoriam Ria Sluyk

Op zaterdagochtend 9 maart bereikte ons het vreselijke nieuws dat Ria Sluyk plots overleden is. “Onze” speelweek-tante Ria is er niet meer. De geruchtenmachine kwam snel op gang en het vreselijke nieuws werd al snel door iedereen bevestigd.

Weer een icoon weggerukt uit Nieuwerbrug. Want wie kende tante Ria niet?  Altijd maar in de weer met werken, helpen, bemoeien, maar vooral betrokken zijn. In ieder geval was Ria een meubelstuk van de speelweek. Vroeger als actief vrijwilliger en manusje van alles en de laatste jaren de maker van de heerlijkste soep. Op vrijdag is het bikkelen om alles opgeruimd te krijgen. Maar je doet 2x zo hard je best omdat je weet wat je na het opruimen krijgt. Heerlijke kippen-, groente- of bonensoep! In 2016 kreeg ze daarvoor van ons de Gouden Soeplepel Award.


We gaan Ria missen, zoals we altijd dierbare mensen gaan missen. Ria was de spin in het web van de familie Sluyk en met name de kinderen en kleinkinderen die achterblijven zullen een moeilijke tijd tegemoet gaan. We willen hen daarom ook veel sterkte wensen met het grote verlies.

Namens het bestuur van de Speelweek veel sterkte,

Robert van den Berg
Voorzitter Speelweek Nieuwerbrug