Menu Sluiten

Verslag Speelweek 2019

De speelweek ligt alweer een tijdje achter ons. Iedereen is alweer even naar school of weer aan het werk. Hopelijk is iedereen weer helemaal hersteld na zo’n drukke, maar ontzettend leuke week! Wij als bestuur kijken in ieder geval terug op weer een geslaagde editie! Zeker omdat onze grote verrassing tot en met de Bonte Avond helemaal geheim was gebleven…

Op vrijdag 16 augustus werd in alle vroegte de speelweektent geplaatst door Kontent. Voor alle vrijwilligers het startsein om te beginnen aan de laatste voorbereidingen. Diverse vrijwilligers hebben in hun vrije tijd geholpen met het schilderen van de panelen, het opbouwen van het podium, meegeholpen om het decor in elkaar te zetten, de stroom- en watervoorziening aan te leggen, de kantine te bevoorraden, en ga zo maar door!

Op 26 augustus was het dan zover. De Burgemeester kwam aan onze Nieuwerbrugse Copacabana de speelweek openen. In een grote erehaag van vrijwilligers waarbij flink met confetti en serpentine werd gegooid, werden alle kinderen en ouders verwelkomd op het speelweekterrein. Na de opening gingen de jongste kinderen allerlei leuke (water)spelletjes doen en de oudere kinderen gingen lekker naar het zwembad in Bodegraven. De eerste dagen waren extreem warm, maar dankzij een aantal kleine zwembadjes en waterspelletjes hebben we allemaal het hoofd koel kunnen houden!

Op dinsdag gingen de jongste kinderen naar het speelparadijs Ballorig in Gouda. Omdat het ook dinsdag heel warm was had Ballorig speciaal voor degene die wilden een waterpistoolgevecht georganiseerd. Ook de leiding is goed natgespoten door de kinderen! De kinderen kregen in Ballorig een onbeperkt te drinken, een lekker patatje en als toetje een heerlijk perenijsje! De oudere kinderen gingen de polder in bij Truus voor allerlei leuke polderspellen. Tussen de middag had Truus nog een aangename verrassing: broodjes knakworst voor alle kinderen en de leiding! Omdat het ’s middags erg warm werd zijn de kinderen lekker gaan afkoelen in de Wiericke.

De woensdag stond traditiegetrouw in het teken van de huttenbouw! Ook dit jaar hadden we weer genoeg hout gespaard en waren er genoeg dozen geregeld voor het huttendorp van Groep 1. Dit jaar zijn er 19 prachtige hutten gebouwd en hebben de jongste kinderen een prachtig huttenfort gebouwd. Omdat er heel slecht weer was voorspeld in de ochtend, zijn we ’s morgens nog even uitgeweken naar het Wierickehuis waar we met z’n alleen een leuke film hebben gekeken op het grote scherm. ’s Middags klaarde het weer helemaal op en zijn we een uurtje langer doorgegaan om alle hutten af te krijgen. In de middag hebben de kinderen van Groep 1 de hutten nog voorzien van een mooi kleurtje verf. Niet alle verf kwam op de hutten terecht, een aantal spatjes zijn ook op de kinderen en leiding terecht gekomen!

Donderdag is altijd een spannende dag… ’s Avonds stond tenslotte de Bonte Avond op het programma! In de ochtend ging iedereen aan de slag met diverse leuke workshops. De kinderen hebben les gehad in percussie, een demonstratie in Capoeira gehad en een leuke flashmob ingestudeerd. Ook was er nog tijd over om ons mooie beachvolleybalveld te gebruiken! Als verrassing voor de kinderen van Groep 3 en 4 hadden we nog een echte colourfight op het programma staan! De foto spreekt voor zich… Dat was heel erg gaaf! Nadat de poeder op was en de hutten waren ingericht ging iedereen even lekker naar huis. ’s Middags gingen de kinderen aan de slag om hun optredens voor te bereiden. De jongste kinderen werden geschminkt in zomercarnaval stijl, de optocht werd voorbereid en er werden heerlijke cocktails gemaakt met fruit gesponsord door (H)eerlijk eten!

Om 17:00 uur was het dan zover. Samen met Michiel van Dununba, die eerder ook een workshop had gegeven, gingen alle kinderen en leiding in optocht rondom de Graaf Albrechtstraat om de ouders op te halen. Na aankomst kon iedereen lekker smullen in ons openluchtrestaurant. Om 19:00 uur gingen de optredens van start in de tent en kon iedereen komen bewonderen wat de kinderen hadden ingestudeerd. Daarna was er nog een gaaf optreden van Samba Vivaz uit Woerden!

Voor het bestuur was deze Bonte Avond een extra stressvolle gebeurtenis. We hadden namelijk voor één bestuurslid een grote verrassing in petto. Maanden van tevoren waren we begonnen met de voorbereidingen voor een hele speciale gebeurtenis. Wij hadden namelijk onze Agnita voorgedragen bij de Burgemeester voor een Koninklijk Lintje. Ongeveer 5 weken voor de speelweek hoorden we dat onze voordracht was gehonoreerd en dat de uitreiking tijdens de Bonte Avond ging plaatsvinden. Stiekem hadden we haar familie en een paar speciale gasten uitgenodigd die tijdens de optredens van de Bonte Avond samen met de Burgemeester buiten de tent stonden te wachten op het grote moment dat Robert zou beginnen met z’n speech. Agnita werd door de Burgemeester op het podium benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Agnita wil via deze weg iedereen die haar heeft gefeliciteerd via o.a. sociale media heel erg bedanken. “Ik kan het nog steeds niet geloven”.

Na nog een toegift van Vivaz konden we de kinderen niet meer houden en ging iedereen naar de hutten toe. Tot diep in de nacht hebben de kinderen hun best gedaan niet in slaap te vallen. Dat is voor de meeste aardig gelukt. Moe, maar voldaan konden de ouders ze om 7:00 uur de volgende dag weer ophalen.

Op de vrijdag gingen de vrijwilligers druk aan de slag om de hutten weer af te breken en de brandstapel klaar te maken. Het was nog even spannend of we de brandstapel konden aansteken, want de Brandweer had voor 19:00 uur een negatief advies gegeven. Om 17:00 uur konden de kinderen eerst nog gezellig een pannenkoek bij ons eten en kwam de Brandweer leuke waterspellen doen. Om 20:00 uur werd nog een keer de situatie bekeken door de Brandweer en omdat de wind was gedraaid en gaan liggen konden we om 20:30 uur toch nog het vuur aansteken!

De speelweek kan niet bestaan zonder alle fantastische vrijwilligers waar wij voor, tijdens en na de speelweek op kunnen bouwen. De leiding, de heren van de terreinploeg, de dames van de kantine, de nachtploeg, we willen graag iedereen die zijn of haar steentje heeft bijgedragen heel erg bedanken! We hopen iedereen volgend jaar weer terug te zien bij Speelweek 2020! Wil je je alvast aanmelden als vrijwilliger? Dat kan! Ga naar onze aanmeldpagina en meld je aan als vrijwilliger.

Naast onze vrijwilligers willen we natuurlijk ook onze sponsoren heel erg bedanken. Zonder hun financiële bijdrage of uitgeleende spullen kunnen wij de speelweek niet eens organiseren! Graag willen we in het bijzonder onze hoofdsponsoren (in willekeurige volgorde) noemen:

 
Verhoef Kaasboerderij
Ons Fonds Bodegraven-Reeuwijk
HUBO Bodegraven
Sportakkoord Bodegraven Reeuwijk
Kleywegen
Boer Nieuwerbrug
Goudriaan Jongerius
Gemeente Bodegraven-Reeuwijk
Poeliersbedrijf Wil de Wit
 

De overige sponsoren kunt u vinden op onze sponsorpagina.

Volgend jaar hopen we weer op de steun te kunnen rekenen van deze bedrijven en personen. Wilt u alvast een bijdrage doen voor de speelweek van 2020? Kijk dan op onze informatiepagina’s voor meer informatie of neem contact op met het bestuur, klik hier.

We hopen dat iedereen het erg naar z’n zin heeft gehad tijdens de speelweek. Wij in ieder geval wel! Zijn jullie er volgend jaar weer allemaal bij? De kinderen die afgelopen schooljaar in Groep 8 zaten: Heel veel succes en plezier op de middelbare school!

Voor nu kunnen alle ouders genieten van de foto’s van dit jaar op onze fotopagina. Tot volgend jaar!

Robert, Koen, Agnita, Sylvia, Patricia, Sharon, Petra en Dirk
Bestuur Speelweek Nieuwerbrug