Menu Sluiten

Huttenbouw in de Tuin! (II)

Verspreiding van de houten en kartonnen bouwpakketten: 8 augustus vanaf 13:00 uur. Jurering door de Speelweekjury: 15 augustus vanaf 13:00 uur.

De Speelweek gaat toch een beetje door! Tenminste… de huttenbouw. Dit jaar doen we dat gewoon bij jou in de tuin. Dankzij Ad Neuteboom van Verweij Houttechniek kwam het idee ter sprake van een Huttenbouw in de Tuin. Wans als we niet op het terrein hutten mogen bouwen, waarom doen we het dan niet gewoon thuis?

Het gaat als volgt in zijn werk en de actie heeft natuurlijk wat voorwaarden. Op zaterdag 8 augustus 2020 worden er vanaf 13:00 uur bij elk ingeschreven adres een pakket hout of voor de jongsten een pakket karton afgeleverd incl. een simpele bouwtekening. Dit is een pakket voor een basishut. Laten we zeggen, 3 muren en een dak, zodat je er makkelijk in kunt. Dan is het daarna aan jullie. Kies je ervoor de basishut te maken of fantaseer je er een kasteel van? Je mag alles gebruiken wat er in je op komt om je hut zo mooi mogelijk te maken of zo uit te breiden als je wilt. Nog wat pallets eraan maken, behangen, verven, inrichten met kussens, verzin het maar! En misschien durf je er wel in te slapen?

Er zijn maximaal 40 houten bouwpakketten (basisschoolgroepen 3 t/m 8) en maximaal 15 kartonnen bouwpakketten (basisschoolgroepen 0 t/m 2) beschikbaar.

Op zaterdag 15 augustus komt de jury op gepaste afstand langs. Dit zal ook vanaf 13:00 uur zijn. Bij de Speelweek is natuurlijk iedereen een winnaar, maar we willen jullie creaties natuurlijk wel mooi op de foto zetten! En wie weet ontvangt de mooiste hut wel een prijsje?

We hopen alle 40 + 15 bouwpakketten uit te kunnen delen in Nieuwerbrug en dat we er een leuk spektakel van kunnen maken. Zo komen we toch een beetje in de sfeer van de Speelweek.

Het Bestuur van Speelweek Nieuwerbrug
Ad Neuteboom