Menu Sluiten

Belangrijk nieuws van de Speelweek

Let op! Het programma in dit nieuwsbericht is inmiddels aangepast. Kijk op de programma pagina voor de laatste versie!

Sinds de laatste persconferentie is er veel onduidelijkheid ontstaan over de mogelijkheden van het organiseren van evenementen. Na contact met de gemeente hebben we bevestigd gekregen dat we voor de kinderen in ieder geval een evenement mogen organiseren. Tegelijkertijd moeten onze vrijwilligers 1,5 meter afstand tot elkaar blijven houden. Daarnaast is het niet wenselijk om op verschillende locaties activiteiten te organiseren. Wij achten dit als bestuur niet haalbaar. Ook is het testen voor toegang opgeschort.

We zijn er ons van bewust dat de maatregelen na 13 augustus weer kunnen veranderen, maar helaas kunnen wij als organisatie daar niet op wachten. Daarom passen wij het programma aan.

We zijn ervan overtuigd dat het niet haalbaar is om de leiding een gehele week afstand tot elkaar te laten bewaren. Het lijkt ons wel mogelijk om dit voor één dag te handhaven. Daarom organiseren we dit jaar een Speelweek Feestdag in plaats van een gehele week. We realiseren dat dit voor velen een tegenvaller! Er zijn simpelweg nu er wat nieuwe uitdagingen naar voren gekomen en hebben een zo goed mogelijke keuze proberen te maken.

Deze Speelweek Feestdag gaat plaatsvinden op woensdag 25 augustus 2021 (met uitloop naar donderdagochtend voor degene die blijven overnachten).

Hoe gaat dit eruit zien? Omdat het nieuws nog zo vers is kunnen we alleen een rode draad geven. In een later stadium zullen we de precieze programma’s voor die dag bekendmaken.

09:00 – 12:00 uurKartonnen huttendorp & Spellenochtend
12:00 – 13:30 uurKinderen naar huis om te lunchen
13:30 – 14:30 uurKindervoorstelling
15:00 – 16:00 uurKartonnenhuttendorp verven en versieren
Groep 1 (Schoolgroepen 1 en 2)

Het programma van Groep 1 stopt om 16:00 uur. Het is een lange dag geweest.

09:00 – 12:00 uurHouten huttendorp (& Spellenochtend)
12:00 – 13:30 uurKinderen naar huis om te lunchen
13:30 – 14:30 uurKindervoorstelling
15:00 – 16:00 uurHouten huttendorp (& Spellenmiddag)
Groep 2 (Schoolgroepen 3 en 4)

Groep 2 is ook welkom om aan te sluiten bij het avondprogramma, maar dat is niet verplicht.

09:00 – 12:00 uurHouten huttendorp
12:00 – 13:00 uurKinderen lunchen op het veld
16:00 – 17:30 uurKinderen naar huis om spullen te halen
17:30 – 19:00 uurBBQ (alleen voor de kinderen)
19:00 – 21:30 uurStormbaan
21:30 – 07:30 uurOvernachten in de hut
07:30 uurKinderen worden opgehaald aan de poort
Groep 3 (Schoolgroepen 5 en 6)
09:00 – 12:00 uurHouten huttendorp
12:00 – 13:00 uurKinderen lunchen op het veld
16:00 – 17:30 uurKinderen naar huis om spullen te halen
17:30 – 19:00 uurBBQ (alleen voor de kinderen)
19:00 – 21:30 uurStormbaan
21:30 – 07:30 uurOvernachten in de hut
07:30 uurKinderen worden opgehaald aan de poort
Groep 4 (Schoolgroepen 7, 8 van 2021 en 8 van 2020)

Wat is de rol van de ouders/verzorgers?
Het klinkt wellicht hard, maar we organiseren dit jaar een ‘ouderloze’ Speelweek Feestdag. In verband met de maatregelen en de onzekerheid na 13 augustus hebben we ervoor gekozen om dit jaar géén ouders toe te laten op het veld. Uiteraard dragen wij er zorg voor dat uw kind bij de poort wordt opgehaald en ook weer bij de poort wordt gebracht aan het einde van de dag. Veel ouders zijn dit op school inmiddels wel gewend. Wij denken dat we op deze manier zonder teveel risico’s een leuke dag kunnen organiseren voor de kinderen uit het dorp.

We realiseren ons ook dat jullie als ouders er wellicht op hebben gerekend dat we een gehele week zouden organiseren en dat het aangepaste programma knelpunten kan opleveren voor opvang van de kinderen in de rest van de week. Wij willen benadrukken dat ook wij met de rug tegen de muur worden gezet en ons moeten schikken naar de op dit moment geldende regels.

Restitutie
De Speelweek is flink uitgedund en logischerwijs kan dit ook gevolgen hebben voor het inschrijfgeld. Wij bieden elke deelnemer de mogelijkheid tot restitutie van €10,-. U kunt dit aangeven via het contactformulier. Echter gaan wij wel kosten maken en zouden we het een enorme geste vinden als u het laat staan en we volledig gebruik kunnen maken van het al betaalde inschrijfgeld.

Tenslotte hebben wij als bestuur met een flink hoofdpijndossier gezeten. We hebben geprobeerd om de knoop voor iedereen op een goede manier door te hakken. We zijn ons ervan bewust dat we niet alle ouders en kinderen dit jaar tevreden kunnen stellen. Wijzelf vinden het ook ontzettend jammer dat we deze keuze hebben moeten maken. Desalniettemin hopen we toch op ieders enthousiaste inzet om de dag tot een succes te maken. We rekenen op jullie!

Speelweekgroet,

Het bestuur
Robert, Koen, Sylvia, Dirk, Sharon en Petra