Menu Sluiten

Programma Maandag 15 augustus

Nog één nachtje slapen en dan is het zover… Dan gaan we weer beginnen aan de leukste week van het jaar! Dit jaar staat de Speelweek in het teken van Streetlife! De vrijwilligers hebben de afgelopen week de hitte getrotseerd om weer een supergaaf terrein in te richten!

Warm weer

De afgelopen week is het erg heet geweest. De eerste dagen van de Speelweek zal het kwik ook richting de 30 graden Celsius stijgen. Wij zorgen voor extra drinken en hebben plekken voor wat schaduw. Wilt u ervoor zorgen dat uw kind(eren) ingesmeerd zijn met zonnebrand en dat ze wat extra bij zich hebben? Ook een petje tegen de zon is verstandig.

Net als vorig jaar zitten we op een terrein met zand. Het zand en de rijplaten kunnen erg heet worden. Het is verstandig om niet met slippers het terrein op te komen.

De kinderen van Groep 3 en 4 zouden op maandag met de fiets op weggaan naar een uitje. We vinden het vanwege de hitte niet helemaal verantwoord om op de fiets naar Alphen aan den Rijn te gaan. We hebben een aantal vrijwilligers en ouders bereid gevonden om kinderen en de leiding te rijden naar de locatie in Alphen aan den Rijn. De kinderen kunnen uiteraard wel op de fiets naar het speelweekterrein komen, maar zullen met de auto gaan naar de workshop in Alphen aan den Rijn.

Programma Maandag

Op maandag 15 augustus is het dan zover! Om 9:00 uur verwachten we iedereen op het speelweekterrein voor de opening van Speelweek 2022. Dorpswethouder Elly de Vries zal samen met Robert de Speelweek officieel openen.

Speelweekgroepen 1 en 2

Speelweekgroepen 1 en 2 (basisschoolgroepen 0 t/m 4) gaan vandaag allemaal leuke spellen doen op en rond het speelweekveld. Tussen de middag om 12:00 uur gaan de kinderen even naar huis om bij te komen. Om 14:00 uur is iedereen weer van harte welkom en gaan we door tot 16:00 uur. Dan worden jullie weer opgehaald door de papa’s en mama’s.

Meenemen: zonnebrand (thuis alvast insmeren), petje
Het is verstandig om uw kinderen geen slippers aan te laten doen i.v.m. het hete zand.

Speelweekgroepen 3 en 4

Speelweekgroepen 3 en 4 (basisschoolgroepen 5 t/m 8) gaan vandaag een hele leuke workshop Freerunnen doen! De vrijwilligers hebben zaterdag een workshop freerunnen gehad en het is heel hartstikke leuk.

Vanwege het hete weer gaan we niet op de fiets naar de locatie waar de workshop gaat plaatsvinden, maar worden de kinderen en de leiding met de auto gebracht. Heel erg bedankt ouders en vrijwilligers die ons willen brengen naar Alphen aan den Rijn!

De kinderen blijven tussen de middag over en gaan dus niet rond lunchtijd naar huis. Neem dus een lunchpakketje mee. Nadat we terugkomen in Nieuwerbrug willen we nog even gaan afkoelen in de Dubbele Wiericke. Zwemspulletjes en een handdoek zijn dus ook wel handig! Rond 16:00 uur gaan deze groepen ook weer naar huis.

Meenemen: zonnebrand, lunchpakketje, zwemspullen, handdoek, schoenen (geen slippers)

Parkeren

Dit jaar slaan we de tenten weer op tegenover Tennisvereniging de Wiericke aan de Brandschouwer. Het terrein geen parkeerruimte voor bezoekers. De ouders/verzorgers die met de auto naar de speelweek komen, willen we vriendelijk vragen te parkeren bij het Wierickehuis (Graaf Albrechtstraat) of bij de Brandweerkazerne (Brandschouwer/Graaf Albrechtstraat).

Alvast bedankt namens de omwonenden van het terrein!

Wij hebben er heel erg veel zin in en kunnen bijna niet wachten. Tot snel!