Menu Sluiten

Van de Speelweek voorzitter

Een gewone speelweek, op een gewoon terrein. Met gewone spellen en een gewone huttenbouw. We waren er aan toe… En het kon weer in de week van 15 t/m 19 augstus.

Gelukkig hadden we geen gewone kinderen en geen gewone vrijwilligers. We hadden namelijk fantastische kinderen die meededen en onwijs leuke leiding. En dan niet te vergeten de onwijs leuke nachtwacht, terreinploeg, EHBO, het cateringteam en dan nog al die leuke mensen die ons ondersteunen.

De sfeer was super en ondanks een dag regen zijn we gewoon lekker doorgegaan. De bikkels in Nieuwerbrug geven blijkbaar niet om een drupje. Zolang de hutten maar af komen!

En wat kun je dan ook veel doen in een midweekje. Freerunnen, spellendag, speeltuin, poldersporten, huttenbouwen, kartonnenhuttenbouwen, streetbeats, graffiti spuiten, een voetbalclinic, optredens, spijkerbroekhangen, draailadderen, muziek maken, lego bouwen, kop van Jut slaan, hamburgers eten, ijsjes eten, dansen, zingen en springen, kampvuur bouwen, pannenkoeken eten en kijken naar de brandstapel. En dat is wat de kinderen alleen al hebben gedaan. Knap dat het allemaal past in een klein weekje.

En wat de vrijwilligers allemaal in hun ‘vrije tijd’ hebben gedaan. Teveel om op te noemen. Ik kan wel vertellen dat sommigen net zo goed hun bed op het terrein hadden kunnen zetten. Er zijn weer bergen werk verzet door iedereen.

Daarom steek ik graag als voorzitter weer een dikke vette veer in ieder zijn achterste. De speelweek kan niet zonder deze kanjers, sponsors en alle mensen die maar 1 handje hebben uitgestoken. Ik heb heel erg trots op hen!

Ohja… Volgend jaar hebben we een jubileumpje. Misschien wel leuk om wat te doen? Natuurlijk! Wij gaan er een knalfeest van maken. We hopen op een enorm feest voor het hele dorp, waar nog lang over wordt nagepraat. Help je mee? We hebben alle handen nodig om er een succes van te maken. Kijk snel op onze vrijwilligerspagina voor meer informatie.

Robert van den Berg