Menu Sluiten

Optocht en opening Speelweek 2023

Nog maar één nachtje slapen en dan is het weer zover! De leukste week van het jaar gaat beginnen: de week van de Speelweek Nieuwerbrug! Dit jaar staat de speelweek in het teken van “Op de camping!”, dus haal je campingsmoking maar tevoorschijn, want onze campingbeheerders kunnen niet wachten totdat de campinggasten komen.

Op zaterdag 12 augustus hebben de groepsleiding en de heren van de terreinploeg de regen in de ochtend doorstaan en hebben we samen het veld klaargemaakt. Gelukkig ging aan het einde van de ochtend het zonnetje schijnen!

Het weer deze zomer in Nederland was echt typisch Nederlands, maar de komende week zien de weersverwachtingen er heel goed uit! Wij zorgen voor voldoende drinken en hebben plekken voor schaduw. Smeer uw kind(eren) van tevoren al in met zonnebrand en zorg ervoor dat ze een flesje bij zich hebben. Ook een petje meenemen is handig tegen de zon.

Net als vorig jaar zitten we op een zandterrein. Het zand en de rijplaten kunnen erg heet worden. Daarom vragen we om uw kind(eren) geen slippers aan te laten doen, maar dichte schoenen.

Optocht

Om de Speelweek dit jaar te openen gaan we dit jaar met een optocht door het dorp om de kinderen langs de route op te halen. Vanaf 8:30 uur gaan we starten vanaf het Speelweekterrein en gaan we rechtsaf richting de Graaf Albrechtstraat en gaan dan via de Schoolstraat en Graaf Lodewijkstraat een rondje door het dorp. Verkeersregelaars zullen op de kruispunten het verkeer regelen, zodat we veilig door het dorp kunnen. We zullen de onderstaande route lopen. Als u langs de route gaat staan, dan halen we jullie op en lopen we gezamenlijk richting het speelweekterrein.

Rond 9:00 – 9:15 uur zijn we weer terug op het veld en opent de Burgemeester onze Speelweekcamping.

Speelweekgroepen 1 en 2

De speelweekgroepen 1 en 2 (basisschoolgroepen 0 t/m 4) gaan vandaag allemaal leuke spellen doen op en rond het speelweekveld. Tussen de middag lunchen we gezellig samen op het veld en om 14:30 uur gaan jullie weer lekker naar huis.

Meenemen: zonnebrand (thuis alvast insmeren), petje, lunchpakketje, drinkfles

Speelweekgroepen 3 en 4

De speelweekgroepen 3 en 4 (basisschoolgroepen 5 t/m 8) gaan vandaag een campingspellencompetitie doen verspreid over Nieuwerbrug. Het is dus belangrijk dat jullie je fiets meenemen, want anders wordt het een beetje ver lopen. Tussen de middag lunchen we met alle groepjes en om 14:30 uur gaan jullie weer lekker naar huis.

Meenemen: fiets, zonnebrand (thuis alvast insmeren), lunchpakketje, drinkfles, zwemspullen, handdoek, extra t-shirtje

Wij hebben er in ieder geval heel erg veel zin in! Tot morgen!