Menu Sluiten

Programma Woensdag

Vandaag zijn alle groepen dankzij onze geweldige sponsor Kleywegen B.V. en onze busvervoerder Kassing Tours een dagje uit geweest! De kinderen van Speelweekgroepen 1 en 2 zijn naar Speelpark Oud Valkeveen in Naarden geweest en hebben zich vermaakt in de grote speeltuin met diverse attracties. De andere groepen zijn op survivaltocht geweest in Outdoorpark SEC in Almere hun survivalskills kunnen laten zien.

Alle groepen hebben het enorm naar hun zin gehad en waren helemaal op. Diverse kinderen zaten lekker te slapen in de bus onderweg terug naar Nieuwerbrug. Om 16:00 uur waren alle kinderen weer in Nieuwerbrug en kon iedereen lekker thuis bijtanken. Wat zullen ze lekker slapen vannacht!

Nog een extra aanvullend bericht voor de ouders/verzorgers van kinderen die in het outdoorpark zijn geweest. Wilt u uw kinderen controleren op teken vanavond? Er is vandaag o.a. in het gras en onder bomen gespeeld, dus mogelijk zijn er ongewenste bezoekers meegekomen uit Almere.

Morgen staat zoals altijd in het teken van de huttenbouw! Liggen de bouwtekeningen al klaar? Ga je weer een mooie hut bouwen of wordt het dit jaar op onze camping een soort stacaravan?

Programma Speelweekgroep 1

Vandaag gaan we weer een grote mooie hut maken! De kinderen van Speelweekgroep 1 gaan aan de slag met pianodozen die geleverd zijn door Griffioen Transport BV. In de ochtend gaan ze een mooie hut bouwen en mogen ze de leiding mooie figuren laten snijden in het karton.

Na de lunch op het veld, gaan we de hutten nog voorzien van een mooi likje verf. Het laatste half uur gaat dat meestal gepaard met een verfgevecht. Trek uw kinderen daarom ‘s morgens kleren aan die onder de verf mogen zitten en geef een petje of een zakdoek mee die het haar kunnen beschermen.

Van 14:30 uur tot en met 15:00 uur is er de gelegenheid voor belangstellenden om de hutten te komen bewonderen.

Meenemen: kleren en dichte schoenen aan ‘s morgens die onder de verf mogen komen, zakdoek of petje die onder de verf mag komen en die het haar te bedekken, oude handdoek om af te drogen (mag vies worden), zonnebrand (thuis alvast insmeren), petje, drinkfles, tussendoortje

Programma Speelweekgroepen 2, 3 en 4

De grotere kinderen gaan vandaag mooie hutten maken van pallets. Voor Groep 2 is het misschien de eerste keer dat je een houten hut gaat bouwen, dus dat is extra spannend! Gaat helemaal goed komen! De leiding gaat je helpen om de hut te bouwen, maar uiteraard moeten jullie ook goed meehelpen! Vergeet dus niet je hamer, spijkers en eventueel een zaag mee te nemen. Ook belangrijk: doe morgen stevige schoenen aan! Dus geen open schoenen of slippers. Als je die ‘s morgens aan hebt, dan mag je niet het veld op.

‘s Middags gaan we ervoor zorgen dat de hutten afgezeild worden, zodat jullie – als jullie willen en mogen – kunnen slapen in de nacht van donderdag op vrijdag. Hebben jullie het slaapbriefje gehad? Je kunt deze inleveren bij iemand van het bestuur (donkerblauwe t-shirts) of bij je aanspreekpunt (Maira, Menno of Emma).

Van 14:30 uur tot en met 15:00 uur is er de gelegenheid voor belangstellenden om de hutten te komen bewonderen.

Meenemen: zonnebrand (thuis alvast insmeren), petje, lunchpakketje, een tussendoortje, drinkfles, doe stevige schoenen aan (met open schoenen of slippers mag je het veld niet op), hamer, spijkers, eventueel een zaag