Menu Sluiten

De Wilde Wiericke Camping

Tot op hun onderbroek nat waren ze: onze vrijwilligers, terreinkanjers en cateringtijgers. De opbouwzaterdag was nat, maar er is veel werk verzet. Er verrees een echte camping. Er werd even bij buienradar gecheckt en de weergoden bleken camping de ‘Wilde Wiericke’ goed gestemd.

Maandag ging de oude Brandweerwagen met brandweer Nieuwerbrug voorop in de optocht om de kinderen van NIeuwerbrug op te halen. De leiding gekleed in fout trainingspak, slippers en een wc-rol onder de arm haalden de kinderen druppelsgewijs binnen. Ook de Burgemeester liep een lekker rondje mee.

De dag werd geopend door de vaste campinggasten Patty en Hannie. Zij dachten een rustig weekje camping geboekt te hebben, maar kregen opeens 100 kinderen, een groep vrijwilligers en heel veel gekkigheid rond hun caravans. Dat was wel een verrassing, zeker als je lekker staat te douchen in de campingdouche.

Maandag stond verder in het teken van spellen spelen. Groep 1 en 2 bleven op het veld en vermaakten zich met de zandhoop, liedjes, het selfmade zwembad en een dierengeluidenspel. En natuurlijk was het superleuk om je vriendjes weer te zien. Groep 3 en 4 begonnen de campingcompetitie met spellen langs de Weijpoort. Een stormbaan, zelf vuur maken, kratten stapelen en suppen waren de onderdelen. Moe maar voldaan kwam iedereen om 14:30 uur weer op de camping.

Dinsdag een lekker daagje uit. De jongste groepen naar Oud Valkeveen en de oudste twee groepen survivallen in Almere. Met de bus natuurlijk, geregeld via Kleywegen. Dat was dus een heerlijk actieve dag voor onze lieve kinderen en leiding.

Woensdag kon terreinmeester Martine met haar mannen haar lol op. Het was huttenbouw! Groep 1 bouwde een fort van karton en de andere groepen mochten pallets slepen, scharnieren zetten, spijkers slaan en vooral snoepbarren, tafels, glijbanen en een enkele uitkijktoren maken. En wat was het belangrijk om even je naam op je hut te kalken. Het resultaat mocht er in ieder geval wel zijn!

Donderdag stond in het teken van de Bonte Avond. Er werd geoefend, de campingcompetitie afgemaakt en lekker gezwommen in de Wiericke. De kinderen gingen op tijd naar huis, om daarna weer terug te komen voor de BBQ en de optredens.

Er was DJ Niels die de sfeer aangaf, presentator Menno die alles aan elkaar praatte en natuurlijk onze twee vaste campinggasten die de boel op stelten zetten bij de bingo. Last but not least was daar zanger PJ voor de pauzenummers. Het was één groot feest! Het belangrijkste van de avond waren wel de kinderen. Iedereen gaf een optreden en de ouders konden allemaal trots zijn op hun kinderen. Ze hebben fantastisch werk afgeleverd en een mooie show gegeven.

Rond de klok van 22:00 uur mocht de nachtleiding aan de slag en konden de kinderen in de hutten slapen. Of lekker juist niet slapen natuurlijk!

En op vrijdag is de week alweer bijna voorbij. De leiding mag de hutten afbreken en het veld moet weer aan kant. Om vrijdagavond de week af te sluiten met een flinke fik en de kinderen moe, maar voldaan.

Speciale dank

We hebben een fantastische week achter de rug en daar hebben we de kinderen voor nodig, maar natuurlijk ook alle vrijwilligers en daarnaast iedereen die de speelweek mogelijk heeft gemaakt.

Daarom willen we speciale dank geven aan: de groepsleiding van de kinderen, de terreinploeg, het cateringteam, Patty en Hannie, Tennisvereniging De Wiericke, de opbouwers en afbouwers en niet te vergeten onze geweldige en gulle sponsoren! We hebben er veel en daar zijn we trots op. Iedereen steunt ons op zijn eigen manier, de één met geld en de ander met materiaal. Speciale dank voor Boer Nieuwerbrug, Kleywegen en Verweij Houttechniek voor hun grote bijdrage en natuurlijk iedereen die we nog vergeten zijn. We bedanken iedereen op onze blote knieën voor de enorme inzet en bijdrage en hopen dat Nieuwerbrug en omstreken ons ook in het nieuwe seizoen weer wil steunen!

Bedankt voor alles! Wij hebben ervan genoten!

Bestuur Speelweek Nieuwerbrug