Menu Sluiten

Programma Speelweek 2024: Glitter & Glamping

De afgelopen tijd is hard gewerkt door de vrijwilligers aan het programma voor de Speelweek. Dankzij de familie Nederend kunnen we dit jaar neerstrijken op het weiland ter hoogte van Weijland 85/85a en dankzij gulle sponsoren kunnen we ook dit jaar er weer een mooi feestje van maken! Ook dit jaar is er weer een heel leuk uitje op dinsdag voor alle groepen. Waar we naartoe gaan houden we nog even geheim!

De zomervakantie komt steeds dichterbij, dus wordt het ook tijd om in te schrijven voor de Speelweek. Er zijn al heel wat inschrijvingen binnengekomen, dus wees er snel bij! Alleen met alle kinderen kunnen we er weer een onvergetelijke week van maken. Ga snel naar snel naar het inschrijfformulier voor meer informatie en het inschrijfformulier. Het inschrijfgeld is op 1 juni verhoogd naar €30,- per kind.

Op maandag 19 augustus gaan we vanaf 8:30 uur in optocht door het dorp om iedereen langs de route op te halen en dan samen richting het speelweekveld te gaan. Via de Bruggemeesterstraat gaan we richting de Graaf Albrechtstraat langs het Wierickehuis de wijk in en gaan dan richting de Schoolstraat via de Korte Waarder. Daarna gaan we via de Graaf Lodewijkstraat en de Hoge Rijndijk terug richting de Bruggemeesterstraat om dan richting het speelweekterrein ter hoogte van Weijland 85(a) te gaan.

In tegenstelling tot vorig jaar hebben we dit jaar niet elke dag een continuprogramma. Op de maandag gaan de kinderen uit de onderbouw leuke spelletjes doen op het veld en gaan tussen de middag even lekker naar huis om bij te tanken. De kinderen van de bovenbouw gaan de polder in en blijven tussen de middag over.

Op dinsdag aan we allemaal een dagje uit. Iedereen verzamelt om 9:00 uur op het speelweekveld om dan per groep te lopen richting de bussen. Rond 16:00 uur zijn we weer terug op de parkeerplaats van het Wierickehuis en kunnen de papa’s en mama’s jullie komen ophalen.

DagGroep 1Groep 2Groep 3Groep 4
Zondag
Oec. Dienst*
10:00 uur, aanvang 10:30 uur
Maandag
08:30 uur optocht door het dorp
09:00 – 12:00 uur
13:30 – 15:30 uur
08:30 uur optocht door het dorp
09:00 – 15:30 uur
Dinsdag
9:00 – 16:00 uur
Uitje met de bus!
09:00 – 16:00 uur
Uitje met de bus!
Woensdag
09:00 – 12:00 uur
13:30 – 15:30 uur
Donderdag
09:00 – 12:00 uur
17:30 – 21:30 uur
09:00 – 14:00 uur
17:30 – 21:30 uur
Vrijdag
07:00 uur ophalen

Woensdag staat uiteraard in het teken van de huttenbouw. De jongste kinderen gaan aan de slag met de kartonnen pianodozen en de oudere kinderen gaan aan de slag met hamers, spijkers en pallets. Doe stevige schoenen aan, want met slippers kom je het veld niet op! De kinderen van Groep 1 moeten vandaag kleren aantrekken die onder de verf mogen zitten. ’s Middags gaan we de kartonnen hutten verven en elk jaar meestal zitten de kinderen er aan het einde ook aardig onder.

Donderdag staat in het teken van de Bonte Avond. We gaan onze act instuderen en er is nog een leuk spellencircuit bedacht. ’s Avonds gaan we onze kunsten tonen aan alle papa’s, mama’s, opa’s en oma’s.

Vanaf 17:30 uur is iedereen uit de buurt welkom in ons openluchtrestaurant om gezellig met ons iets te eten en te drinken en te komen kijken bij de optredens van de Bonte Avond. Voor de deelnemende kinderen is er een gratis consumptiekaart te krijgen bij de leiding, anderen kunnen een consumptiekaart kopen (PIN aanwezig). Tijdens het eten worden door de leiding en de kinderen de laatste voorbereidingen getroffen voor hun optredens. De optredens zullen rond 19:30 uur beginnen. Na de Bonte Avond mogen de wat oudere kinderen blijven ‘slapen’ in de hutten. Nou ja… Slapen?!

Dit jaar is er helaas geen huttenverbranding. Vanwege onze locatie dit jaar is dat niet verantwoord en zullen we het hout gaan afvoeren. Daarom is er ook geen avondprogramma op de vrijdag dit jaar en is voor de kinderen de donderdagavond of -nacht de laatste Speelweekdag.

Op onze website kunt u de uitgebreide programma’s vinden per groep. Voor en tijdens de Speelweek zullen we de ouders van de deelnemende kinderen ook per mail op de hoogte houden van het laatste nieuws en eventuele aanpassingen in het programma.

We zoeken voor de optocht nog een aantal vrijwilligers die verkeersregelaar zouden willen zijn. Om verkeersregelaar te worden moet er een kleine e-learning worden afgerond om een certificaat te krijgen. De e-learning zal worden geregeld door de Speelweek. Je kunt alleen verkeersregelaar zijn met een geldig certificaat. Wil je ons helpen? Neem dan contact via het contactformulier.

We hopen weer veel oude en nieuwe gezichten te zien in de laatste week van de zomervakantie! Tot snel!

Robert, Koen, Petra, Sylvia, Sharon, Patricia en Martine