Menu Sluiten

Huttenbouw in de Tuin

De teleurstelling was bij vele kinderen groot toen het nieuws kwam dat de speelweek dit jaar niet doorgaat. Maar goed nieuws! De speelweek gaat toch een beetje door! Tenminste… De huttenbouw…

Dit jaar doen we dat gewoon bij jou in de tuin! Dankzij Ad Neuteboom van Verweij Houttechniek kwam het idee ter sprake van een huttenbouw in de tuin. Want als we niet op het terrein mogen huttenbouwen, waarom doen we het dan niet gewoon thuis?

Het gaat als volgt in z’n werk en de actie heeft natuurlijk wat voorwaarden. Op zaterdag 8 augustus vanaf 13:00 uur wordt er bij elk ingeschreven adres een pakket hout afgeleverd en een bouwtekening of een kartonnen pianodoos (voor de jongere kinderen). Dit is een pakket voor een basishut. Laten we zeggen: 3 muren en een dak, zodat je er makkelijk in kunt. Daarna is het aan jullie! Kies je ervoor de basishut te maken? Of fantaseer je er een kasteel van? Je mag alles gebruiken wat in je opkomt om je hut zo mooi mogelijk te maken of zo uit te breiden als je wilt. Nog wat pallets eraan maken, behangen, verven, inrichten met kussens, verzin het maar! En misschien durf je er zelfs wel in te slapen!

Op zaterdag 15 augustus vanaf 13:00 uur komt de speelweekjury op gepaste afstand langs. Bij de speelweek is natuurlijk iedereen een winnaar, maar we willen jullie creaties natuurlijk wel mooi op de foto zetten. En wie weet ontvangt de mooiste, grootste, schattigste, kromste of juist lelijkste hut wel een prijsje? Wees dus origineel en laat je fantasie de vrije loop.

Hoe gaan we het doen?

 • De inschrijving gaat via deze website en is er is maximaal plaats voor 40 houten hutten (pakketten) en ±15 kartonnen hutten. De inschrijving loopt tot 1 augustus;
  • De kartonnen hutten zijn voor de kinderen van schoolgroepen 0 t/m 2;
  • De houten hutten zijn voor de kinderen van schoolgroepen 3 t/m 8;
 • Vermeld bij de inschrijving de namen van de kinderen waar mee je gaat bouwen;
 • Vanwege de logistiek kunnen we alleen pakketten brengen bij adressen in Nieuwerbrug;
 • Je mag in je eentje bouwen, maar ook als vriendengroepje of met broers en/of zussen;
  • Heb je 2 vriendengroepjes met meer dan 4 kinderen, dan kun je 2 bouwpakketten aanvragen. De speelweek beoordeelt je aanvraag.
 • I.v.m. de grootte van de basishut raden we maximaal 4 kinderen per groepje aan;
 • Alle kinderen die t/m dit schooljaar op de basisschool zitten mogen zich aanmelden.

Op 8 augustus vanaf 13:00 uur ontvangen de ingeschreven kinderen het bouwpakket aan huis:

 • Het bouwpakket wordt voor de voordeur neergelegd;
 • Er wordt een simpele bouwtekening meegeleverd voor de basishut;
 • Vergeet je gereedschap niet alvast klaar te leggen;
 • Tip! Verzamel alvast extra materialen om je hut te pimpen.

Op 15 augustus vanaf 13:00 uur komt de speelweekjury langs om jullie prachtige hut(ten) te bekijken. En natuurlijk worden jullie allemaal beloond.

Veiligheid en Verantwoordelijkheid

 • Het bestuur van de Speelweek stelt zich niet verantwoordelijk voor ongelukjes bij het bouwen. Het toezicht zal door de ouders/verzorgers van de ingeschreven kinderen moeten gebeuren;
 • Het bestuur van de Speelweek stelt zich niet verantwoordelijk voor het afvoeren van de hutten en materialen. Ook dit is de verantwoordelijkheid van de ouders/verzorgers van de ingeschreven kinderen.

Kosten

Er zijn geen kosten verbonden aan dit initiatief! We willen het leuk houden voor de kinderen in deze saaie tijd! Donaties zijn altijd welkom. Kijk op onze sponsorenpagina voor meer informatie.

Foto’s en resultaat

We komen op zaterdag 15 augustus langs om te kijken. Zorg er dus voor dat je hut zichtbaar is, zodat we op gepaste afstand je hut kunnen komen bewonderen!

We zouden het heel erg leuk vinden om foto’s te ontvangen van het bouwen en van het eindresultaat. De foto’s mogen naar foto@speelweeknieuwerbrug.nl. Vermeld er dan ook bij of we de foto’s openbaar mogen publiceren (of alleen op de beschermde fotopagina).

We hopen dat we alle 40 bouwpakketten mogen uitdelen in Nieuwerbrug en dat we er een leuk spektakel van kunnen maken. Zo komen we toch een beetje in de sfeer van de speelweek.

De inschrijving is gesloten. Tot volgend jaar!

Het bestuur van Speelweek Nieuwerbrug
Robert, Koen, Petra, Dirk, Sharon en Sylvia
en Ad Neuteboom