Menu Sluiten

In Memoriam Ria Sluyk

Op zaterdagochtend 9 maart bereikte ons het vreselijke nieuws dat Ria Sluyk plots overleden is. “Onze” speelweek-tante Ria is er niet meer. De geruchtenmachine kwam snel op gang en het vreselijke nieuws werd al snel door iedereen bevestigd.

Weer een icoon weggerukt uit Nieuwerbrug. Want wie kende tante Ria niet?  Altijd maar in de weer met werken, helpen, bemoeien, maar vooral betrokken zijn. In ieder geval was Ria een meubelstuk van de speelweek. Vroeger als actief vrijwilliger en manusje van alles en de laatste jaren de maker van de heerlijkste soep. Op vrijdag is het bikkelen om alles opgeruimd te krijgen. Maar je doet 2x zo hard je best omdat je weet wat je na het opruimen krijgt. Heerlijke kippen-, groente- of bonensoep! In 2016 kreeg ze daarvoor van ons de Gouden Soeplepel Award.


We gaan Ria missen, zoals we altijd dierbare mensen gaan missen. Ria was de spin in het web van de familie Sluyk en met name de kinderen en kleinkinderen die achterblijven zullen een moeilijke tijd tegemoet gaan. We willen hen daarom ook veel sterkte wensen met het grote verlies.

Namens het bestuur van de Speelweek veel sterkte,

Robert van den Berg
Voorzitter Speelweek Nieuwerbrug

Voorbereidingen Speelweek 2019 van start!

Na een paar maandjes rust is het bestuur van de speelweek in de nieuwe samenstelling in januari begonnen met de eerste voorbereidingen van de speelweek van 2019! Er zijn al een aantal leuke ideetjes, maar die houden we voorlopig nog even onder de pet…

Locatie Speelweekterrein

Er wordt hard gewerkt in De Wijde Wiericke! Sinds vorig jaar kunnen we geen gebruik meer maken van het voormalige trapveldje en zijn we met de speelweek verhuisd naar een ander terrein. Op dit moment bereiden op het oude speelweekterrein de zelfbouwers van het Steenvlinder-project zich voor op de bouw van hun droomhuis. Daarnaast zullen rond april en mei de huizen aan de Steenbakker worden opgeleverd. Ook dit jaar heeft Floor Boer van Boer BV het terrein achter de Gravin Jacobastraat/Steenbakker beschikbaar gesteld aan de speelweek. Daar zijn we ontzettend blij mee! Ook dit jaar zal de speelweek dus neerstrijken aan de westkant van De Wijde Wiericke.

Leiding en andere vrijwilligers

Inmiddels hebben zich al een heleboel vrijwilligers aangemeld om dit jaar (weer) te helpen bij de speelweek. Wij vinden het ontzettend leuk dat er elk jaar weer zo’n grote groep opstaat om dit mooie evenement voor de kinderen van Nieuwerbrug en omstreken te organiseren. Binnenkort zullen alle vrijwilligers de voorbereidingen officieel aftrappen met de jaarlijkse kick-off.

Sponsoring

Elk jaar zijn we weer zeer dankbaar dat er personen en bedrijven zijn die onze speelweek willen sponsoren. Ruim 60 vrijwilligers zetten zich voor en tijdens de speelweek in om voor zo’n 160 kinderen er een onvergetelijke week van te maken! Dit mooie evenement kunnen we niet organiseren zonder die financiële en/of materiële steun. Ook dit jaar hopen we weer voldoende sponsorgelden en materiaal binnen te halen. Zou u onze speelweek ook willen steunen? Dan kunt u contact opnemen met het bestuur via sponsoring@speelweeknieuwerbrug.nl. Op onze website kunt u meer informatie vinden op onze sponsorpagina. Elke bijdrage is van harte welkom! U kunt eventueel ook een financiële bijdrage overmaken naar RABO 0119 5817 28 t.n.v. St. Jeugdvakantiespelen Nieuwerbrug o.v.v. Speelweek 2019. Alvast heel erg bedankt voor uw bijdrage!

Wij kijken in ieder geval al heel erg uit naar de speelweek! U ook? Zet de speelweek maar alvast in uw agenda, dit jaar is de speelweek van 26 t/m 30 augustus.

Het nieuwe speelweekbestuur,
Robert, Koen, Agnita, Sylvia, Patricia, Maarten, Petra, Sharon en Dirk

De speelweek heeft een nieuwe bestuursformatie!

Afgelopen zomer hebben wij tijdens de Bonte Avond als bestuur afscheid genomen van drie bestuursleden. Na jarenlange inzet voor de speelweek hebben Rick van Duijn, Johan Slob en Marie-Thérèse Zwanenburg hun bestuurstaken neergelegd. Wij gaan ze in ieder geval erg missen, maar wellicht dat een aantal van hen nog terugkeren als leiding… Inmiddels kunnen we melden dat het bestuur is aangevuld met drie nieuwe bestuursleden! Daarmee zijn we startklaar om de Speelweek van 2019 te kunnen organiseren.

Met het wegvallen van Rick, Johan en Marie was er een aardig gat geslagen binnen het bestuur. Het overgebleven bestuur, bestaande uit Agnita van Veldhuizen, Sylvia Kroone, Patricia, Koen Veelenturf en Maarten Eggenhuizen zal worden versterkt met drie nieuwe leden. De nieuwe bestuursleden zijn Robert van den Berg, Petra van der Neut en Sharon van de Burgt. Ze zijn alle drie bekende gezichten en zijn al vele jaren actief voor de speelweek. Van de nieuwe bestuursleden zal Robert het stokje overnemen van Rick als voorzitter van de speelweek.

Robert: “Met de open gekomen plekken binnen het bestuur, was het tijd om zelf in actie te komen. Al meer dan 12 jaar ben ik groepshoofd van Groep 4 en nu ga ik de uitdaging aan om de speelweek voor te zitten. Dit had ik niet gedaan als de basis niet stond. Van daaruit en met enkele ouwe rotten in het speelweekvak gaan we proberen Speelweek Nieuwerbrug nog leuker te maken en verder te ontwikkelen.”

Meer informatie over het bestuur vindt u via deze link.

De komende jaren staat de speelweek een aardige uitdaging te wachten wat betreft de locatie. Er wordt druk gebouwd in De Wijde Wiericke. Afgelopen jaar zijn we als speelweek verhuisd naar het terrein achter de Gravin Jacobastraat. Het is voor ons erg goed bevallen en we hopen dat we daar ook het aankomende jaar weer gebruik van kunnen maken.

Inmiddels hebben zich al meerdere nieuwe en oud-vrijwilligers opgegeven als vrijwilliger voor de Speelweek van 2019. Wij vinden het ontzettend leuk en bijzonder dat er elk jaar weer een grote groep (ex-)Nieuwerbruggers opstaat om de leukste week van het jaar te organiseren. Opgeven kan via onze website: https://speelweeknieuwerbrug.nl/vrijwilligers.

Het (nieuwe) bestuur van Speelweek Nieuwerbrug
Robert, Koen, Agnita, Sylvia, Patricia, Maarten, Petra en Sharon

Het is weer voorbij, die mooie zomer!

Wat gaat zo’n week toch snel voorbij! Op maandag 13 augustus werd in alle vroegte de tent geplaatst door Kontent. Voor het bestuur en de vrijwilligers het startsein voor de laatste voorbereidingen van de speelweek… In de week voor de speelweek hebben diverse vrijwilligers geholpen de poort te schilderen, het podium op te bouwen, het decor in elkaar te zetten, de speelweekcontainer te plaatsen, de stoelen neergezet, de stroom- en watervoorziening aan te leggen, een buitenkeuken te timmeren, de catering te regelen en ga zo maar door!

Op maandag opende de Burgemeester en Rick Piraat de speelweek door met een boot op een trailer het terrein op te rijden en een lintje door te knippen om het nieuwe terrein en de speelweek officieel te openen. De kinderen gingen daarna allerlei leuke spellen doen verspreid over Nieuwerbrug.

Op de dinsdag gingen we allemaal een dagje uit! Mede dankzij onze sponsor Steenvlinder die de busritten sponsorde konden we dit jaar allemaal iets leuks doen. De jongste kinderen gingen een dagje schatzoeken bij Schateiland Zeumeren in Voorthuizen, de oudere kinderen gingen alle obstacles af bij Wipe Out Kids in Zoelen. Dankzij het fantastische weer hebben we allemaal een hele leuke dag gehad. Moe, maar voldaan kwamen we allemaal weer ‘s middags terug op het veld.

Traditiegetrouw is op de woensdag de huttenbouw! Dit jaar hadden we meer dan genoeg pallets, omdat we goed gespaard hadden dit jaar. Maar liefst 21 hutten zijn er dit jaar gebouwd door de kinderen van speelweekgroepen 2 t/m 4. De kinderen van speelweekgroep 1 hadden een mooi piratenfort gebouwd van karton inclusief een mooie vlag, die ze ‘s middags hebben beschilderd. De kinderen zaten zelf ook lekker onder de verf…

Donderdag stond in het teken van de Bonte Avond. Er werd druk geoefend om de acts in te studeren om die ‘s avonds in de tent op te voeren! Ook werden er nog een aantal leuke spelletjes gedaan. ‘s Middags gingen de kinderen iets eerder naar huis om alle spulletjes voor in de hutten te verzamelen en nog even uit te rusten voor een lange avond/nacht. Ondanks een aantal kleine technische problemen was de Bonte Avond meer dan geslaagd en hebben alle kinderen en vrijwilligers een fantastische show neergezet! Na de Bonte Avond stormden alle kinderen richting de hutten om daar lekker te gaan ‘slapen’.

Vrijdagochtend was het een vroegertje voor de ouders en kinderen van speelweekgroepen 2 t/m 4, rond 7:00 uur werden de kinderen weer opgehaald om thuis even lekker bij te tanken. Nadat alle kinderen waren vertrokken hebben de leiding, het bestuur en de terreinploeg alle hutten weer afgebroken en al het hout verhuisd naar het terrein van de ijsbaan. Ook werd alvast het decor afgebroken en het terrein zoveel mogelijk opgeruimd. Rond 17:00 uur kwamen de kinderen met ouders en bekenden het terrein van de ijsbaan op waar de Brandweer van Nieuwerbrug een paar kleine waterspellen had georganiseerd. Even werd er geschuild in het ijsclubgebouwtje, maar de bui was snel weer over getrokken. Rond 18:00 uur werd de houtstapel aangestoken door Rick en Johan. Na afloop kregen alle kinderen nog een leuk cadeautje ter herinnering aan een onvergetelijke speelweek!

Tijdens de speelweek worden altijd hele leuke foto’s en filmpjes gemaakt. Vanaf deze editie worden foto’s en filmpjes alleen beschikbaar gesteld aan de ouders. Een aantal foto’s worden gebruikt voor onze nieuwsberichten (openbaar), sociale media, enz. Daarvoor hebben we tijdens de inschrijving expliciet toestemming gevraagd. Inmiddels zijn alle foto’s en filmpjes op de website gezet. U kunt dus nog even nagenieten van de Speelweek van 2018!

Deze week was niet mogelijk geweest zonder onze helden, de vrijwilligers van Speelweek Nieuwerbrug! Wij als bestuur mogen onze handjes dichtknijpen met zulke toppers in de leiding, de ontzettend handige heren van de terreinploeg, de dames en heren van de kantine/catering van de Bonte Avond, de nachtwacht voor de donderdag, alle mensen die hebben geholpen met het op- en afbouwen van de speelweek, de toiletjuffrouw en iedereen die we vergeten hier te noemen! We hopen oprecht dat alle toppers er volgend jaar gewoon weer bij zijn! Aanmelden als vrijwilliger voor de speelweek van 2019 kan al via onze website!

Ook willen we natuurlijk onze sponsoren heel erg bedanken! Zonder hun financiële bijdrage of spullen die wij mogen lenen kunnen we de speelweek niet eens organiseren! In het bijzonder willen we graag onze hoofdsponsoren noemen (in willekeurige volgorde):

Dit zijn natuurlijk niet onze enige sponsoren, een overzicht kunt u vinden op onze sponsorpagina. Wilt u alsnog een financiële bijdrage doen? Dat kan! Informatie daarover kunt u vinden op de sponsorpagina.

Tijdens de Bonte Avond werd natuurlijk ook even stilgestaan bij het afscheid van onze bestuurstoppers Rick, Marie en Johan. Vele jaren hebben zij zich ingezet voor de speelweek en hebben dit jaar besloten hun bestuursfunctie neer te leggen. Inmiddels hebben zich een aantal kandidaten gemeld om hen op te volgen. We hopen snel met nieuws te kunnen komen over de nieuwe bestuursformatie!

We hopen dat iedereen het heel erg naar z’n zin heeft gehad! Wij wel in ieder geval! Volgend jaar hopen we in ieder geval iedereen weer te zien! En voor de kinderen van Groep 8: Heel veel plezier op de middelbare school!

Tot volgend jaar!

Rick, Agnita, Sylvia, Patricia, Johan, Marie, Koen en Maarten
Bestuur Speelweek Nieuwerbrug

Bijna weer voorbij!

Wat is het ontzettend snel voorbij gegaan… Vanavond alweer de laatste dag (lees: avond) van de speelweek… Gisterenavond hebben we, ondanks het buitje dat viel tijdens de BBQ, een fantastische Bonte Avond gehad met optredens van alle kinderen van de speelweek. Als wij ons niet vergissen dan heeft iedereen een hele leuke avond gehad!

Vannacht hebben de kinderen die mochten ‘slapen’ in de hutten gebivakkeerd op het speelweekterrein samen met de nachtleiding. Rond 7:00 uur vanmorgen zijn alle kinderen weer opgehaald om even goed bij te tanken. Er zal vannacht weinig geslapen zijn!

Vanmorgen heeft de leiding samen met de terreinploeg de hutten weer afgebroken en met groot materieel al het hout verplaatst naar het terrein van de ijsbaan. Daar is iedereen vanaf 17:00 uur van harte welkom. Eerst zal de Brandweer nog wat activiteiten organiseren en krijgen de kinderen een ijsje van ons. Rond de klok van 17:30 uur zal Rick Piraat de brandstapel aansteken. Afsluitend krijgen alle kinderen nog een cadeautje ter herinnering aan deze leuke week.

Tot vanavond!

Alweer over de helft!

Dag 3 alweer van de speelweek, met traditiegetrouw op de woensdag de huttenbouw! De kinderen van speelweekgroep 1 hebben prachtige kartonnen hutten gemaakt en prachtig beschilderd ‘s middags. De oudere groepen zijn hard aan de slag gegaan met de grote stapels pallets die klaarstonden. Er zijn maar liefst 21 hutten gebouwd! De foto’s tot en met dinsdag staan inmiddels online, waarschijnlijk volgen de foto’s van vandaag snel…

(De tekst loopt door onder de foto)

Morgen (donderdag) staat in het teken van de Bonte Avond! Alle kinderen kunnen een half uurtje uitslapen, we beginnen namelijk niet om 9:00 uur, maar om 9:30 uur. Alle kinderen blijven tussen de middag op het veld en gaan niet om 16:00 uur, maar om 15:00 uur naar huis. Dan kunnen ze op hun gemakje nog even een klein tukkie doen en de spulletjes voor de nacht klaarzetten (speelweekgroepen 2 t/m 4).

Vanaf 17:30 uur is iedereen van harte welkom bij ons openluchtrestaurant! Alle kinderen krijgen een consumptiekaart van hun leiding bij de poort en de ouders kunnen consumptiekaarten kopen (€7,50). Eventueel is er pin aanwezig, liever contant. Om ongeveer 20:00 uur zal de Bonte Avond beginnen. Na de Bonte Avond is er nog

Hieronder even een klein overzicht wat mee moet morgen:

Speelweekgroep 1 en 2 (basisschoolgroep 0 t/m 4)

De kinderen van speelweekgroep 1 en 2 hebben een briefje meegekregen voor spullen voor de Bonte Avond.

 • Lunchpakketje en iets om te drinken

Speelweekgroep 3 en 4 (basisschoolgroep 5 t/m 8)

 • Lunchpakketje en iets om te drinken
  Zwemspullen en handdoek (om eventueel te gaan zwemmen)
 • Voor ‘s avonds/’s nachts: extra warme kleren, ‘s nachts kan het koud zijn (speelweekgroepen 2 t/m 4)

Regels voor slapen in de hutten

 • Vergeet je zaklamp, slaapzak, kussen chips, drinken, snoep, etc. niet om er een groot feest van te maken in je hut
 • Slingers en ballonnen mogen natuurlijk mee
 • Energiedrank, alcohol, sigaretten, aanstekers, laserpennen, mobiele telefoons, enz. laten we thuis!
 • Hou het voor iedereen leuk in de nacht. Ga je je misdragen? Dan lig je heel snel thuis in je eigen bedje…

U kunt uw kind ten alle tijde bereiken via de nachtploeg. De nachtploeg is te bereiken onder het telefoonnummer 06- 8333 4357. Als u uw kind komt ophalen, laat de nachtleiding dan weten dat u weggaat.

(De tekst loopt door onder de foto)

Mocht uw kind (speelweekgroepen 2 t/m 4) in de hut mogen slapen, maar u heeft nog geen slaapbriefje ingeleverd? Wilt u dit dan alstublieft morgen inleveren bij het bestuur?

Alweer over de helft… De tijd gaat snel! We zien jullie graag allemaal morgenochtend en/of morgenavond weer!

Dag 2 van de speelweek!

Vandaag stond in het teken van de uitjes! Iedereen heeft het volgens ons ontzettend naar hun zin gehad bij het Schateiland Zeumeren en bij Wipe Out Kids… Op dit moment worden de foto’s van gisteren helemaal uitgezocht en druppelen allemaal leuke foto’s binnen bij het bestuur van vandaag. We proberen ze zo snel mogelijk op de website te zetten. We hopen dat het allemaal lukt met het wachtwoord voor de fotopagina’s.

Voor morgen (woensdag) staat traditiegetrouw de huttenbouw op het programma! De jongste groep (speelweekgroep 1) gaat aan de slag met kartonnen hutten, de kinderen van speelweekgroepen 2 t/m 4 gaan aan de slag met pallets om weer mooie paleisjes te timmeren!

Speciaal voor speelweekgroepen 2 t/m 4 hebben we nog een aantal huishoudelijke mededelingen. Aangezien we dit jaar op een veld staan waar de rest van het jaar ook vee op loopt, willen we iedereen vragen niet hele kleine spijkertjes en niet te grote spijkers mee te nemen. Daarvoor wordt aan de poort gecontroleerd! Als er te kleine spijkers bij zitten, dan zullen we die voor je bewaren en ‘s middags weer meegeven. Voor elke groep is het belangrijk om stevige schoenen aan te laten geen slippers, enz. Als iemand slippers e.d. aan heeft, dan mag hij/zij het terrein niet op!

Hieronder even een klein overzicht wat mee moet morgen:

Speelweekgroep 1 (basisschoolgroep 0 t/m 2)

 • Stevige schoenen (geen open schoenen, slippers, enz.)
 • Voor ‘s middags: oude kleren aan die onder de verf mogen komen
 • Voor de speelweek even insmeren met zonnebrand en flesje mee (het wordt heel mooi weer morgen! :D)
 • ‘s Middags worden de kartonnen hutten geverfd en kinderen komen dan gegarandeerd onder de verf te zitten. Wanneer de kinderen zijn ingesmeerd met zonnebrand, dan kan de verf makkelijker van de huid worden gewassen.
 • Eventueel een petje voor de zon

Speelweekgroep 2 t/m 4 (basisschoolgroep 3 t/m 8)

 • Stevige schoenen (geen open schoenen, slippers, enz.)
 • Hamer en spijkers (niet te groot, niet te klein)
 • Voor de speelweek even insmeren met zonnebrand en flesje mee (het wordt heel mooi weer morgen! :D)
 • Eventueel een petje voor de zon

We willen ook alvast even de regels voor de houten hutten aan u bekend maken:

 • Per hut een groepje van tussen 4 en 8 kinderen
 • Geen gemengde hut (dus alleen jongenshutten en meisjeshutten)
 • Per hut dezelfde speelweekgroep (bijv. geen speelweekgroep 3 met speelweekgroep 4)

Mocht uw kind (speelweekgroepen 2 t/m 4) in de hut blijven slapen, maar u heeft nog geen slaapbriefje ingeleverd? Wilt u dit dan alstublieft morgen inleveren bij het bestuur?

Alweer bijna op de helft… De tijd gaat snel! We zien jullie graag morgen allemaal weer!

We zijn los!

Het was vandaag dan eindelijk zover! De 42ste editie van Speelweek Nieuwerbrug is van start gegaan. Vanmorgen kwamen voorzitter Rick Piraat en de Burgemeester van Bodegraven-Reeuwijk Christiaan van der Kamp met een boot op een trailer aan en hebben vervolgens het nieuwe terrein en de speelweek officieel geopend. Vandaag bleven de kinderen van speelweekgroep 1 en 2 op en rond het veld om spelletjes te doen. De kinderen van speelweekgroep 3 en 4 gingen op spellentocht door Nieuwerbrug.

Voor de dinsdag zijn er nog wat huishoudelijke mededelingen. Alle kinderen hebben dinsdag een uitje! Dat betekent dus dat alle kinderen tussen de middag niet naar huis gaan. Verder zijn er teken gesignaleerd op het veld, dus het is aan te raden uw kinderen te controleren op teken.

Speelweekgroepen 1 en 2

De jongste groepen (basisschoolgroep 0 t/m 4) gaan dit jaar met de bus naar Schateiland Zeumeren. Om 9:00 uur verzamelen we bij de tent. Rond 16:00 uur zijn we weer terug op het veld.

Meenemen:

 • Lunchpakketje en iets te drinken
 • Extra schone kleren (er wordt gespeeld met water en zand)
 • Voor vertrek insmeren met zonnebrand en flesje mee

Speelweekgroepen 3 en 4

De oudere groepen (basisschoolgroep 5 t/m 8) gaan dit jaar met de bus naar Wipe Out Kids. Om 9:00 uur verzamelen we bij de tent. Daarna gaan we met z’n allen met de bus naar Zoelen. Rond 16:00 uur zijn we weer terug op het veld.

Meenemen:

 • Lunchpakketje en iets te drinken
 • Zwemkleding voor vertrek onder gewone kleren aan aan (er is geen kleedruimte bij Wipe Out Kids)
 • Extra droge kleren (voor de zekerheid)
 • Handdoek
 • Voor vertrek insmeren met zonnebrand en flesje mee

Meer informatie over het programma kunt u vinden op de site. Voor eventuele vragen kunt u reageren op deze mail.

Slaapbriefjes

Voor de kinderen van speelweekgroepen 2 t/m 4 zijn er vandaag aan de kinderen slaapbriefjes uitgedeeld. Als uw kind mag slapen in de hutten in de nacht van donderdag op vrijdag dan moet u het slaapbriefje invullen. U kunt het slaapbriefje inleveren bij iemand van het bestuur (roze polo’s).

Fotopagina

Op dit moment worden alle foto’s uitgezocht. Omdat de groepen 3 en 4 niet tussen de middag thuis zijn gaan eten was er nog geen tijd om ze uit te zoeken. Inmiddels staan de foto’s van de opening op onze website! Als het goed is hebben alle ouders het wachtwoord ontvangen van de fotopagina’s van 2018. Als dat niet het geval is, dan kunt u reageren op deze mail.

Hopelijk heeft iedereen het vandaag naar z’n zin gehad! Graag zien we iedereen morgen weer voor een nieuwe dag van de speelweek! Tot morgen!

We gaan beginnen!

We tellen af naar maandagochtend 20 augustus om 9:00 uur… Nog maar:

Om 9:00 uur zal Burgemeester Christiaan van der Kamp de speelweek openen samen met Rick Piraat. Daarna zullen de groepen ieder z’n eigen weg gaan. Speelweekgroepen 1 en 2 gaan spelletjes doen op en rond het veld, speelweekgroepen 3 en 4 gaan op de fiets rondom het dorp (water)spelletjes doen. De kinderen van speelweekgroepen 1 en 2 gaan tussen de middag even naar huis, de speelweekgroepen 3 en 4 blijven tussen de middag bij ons. Vergeet dus geen lunchpakketje mee te geven! Voor meer informatie over wat er mee moet, kijk op de programmapagina. Ook hebben de ouders een nieuwsbrief van ons gekregen.

Oecumenische Dienst 2018

Vandaag op zondag 19 augustus organiseren de Brugkerk, Bethelehemkerk en de Willibrorduskerk een Oecumenische Dienst in de speelweektent. Koffie staat klaar om 10:00 uur, aanvang van de dienst zal zijn om 10:30 uur. De dienst staat o.l.v. Nathan Noorland (Brugkerk), ds. Martin van Oordt (Bethlehemkerk) en mw. Nellie Plaisier (Willibrorduskerk).