Menu Sluiten

Programma

Welkom op de programmapagina voor Speelweek Nieuwerbrug 2023! De speelweek van 2023 is dit jaar 14 t/m 18 augustus. U kunt hier informatie vinden over de speelweek.

Programma per groep

Gebruik de onderstaande knoppen voor het gedetailleerde programma per groep:

Thema 2023

Het thema van Speelweek Nieuwerbrug 2023 is: Op de Camping!

Dit jaar gaan we op vakantie in eigen dorp op onze eigen camping! Er is altijd genoeg te doen en te beleven op de camping… Ga jij tijdens de huttenbouw je eigen caravan bouwen?

Oecumenische Dienst

Ook dit jaar is de gezamenlijke kerkdienst weer op het wel bekende speelweekterrein. Het thema dit jaar is “op de camping”.

Zondag 13 augustus bent u van harte welkom. De dienst begint om 10:30 uur en de muzikale begeleiding wordt verzorgd door musici uit Bodegraven.

De dienst wordt geleid door ds. Habekotte namens de Brugkerk, ds. de Graaff namens de Betlehemkerk en Jan Kromwijk namens geloofsgemeenschap Sint Willibrordus uit Bodegraven.

Vanaf 10:00 uur staat de koffie klaar! De dienst vindt plaats op het binnenterrein van de speelweek, gedeeltelijk in de buitenlucht. Het terrein tegenover de tennisbaan (Brandschouwer). We verzoeken u zelf een stoel mee te nemen en eventueel bij regen een paraplu.

We zien ernaar uit om u te ontmoeten!

De gezamenlijke kerken

In welke groep zit(ten) mijn kind(eren)?

De groepsindeling van de speelweek wordt gedaan op basis van de basisschoolgroep van het afgelopen schooljaar:


Tijden van Speelweek 2023

Dit jaar hebben we een continurooster. De kinderen gaan dit jaar tussen de middag niet naar huis en zullen op het speelweekterrein of tijdens het uitje lunchen. Vergeet dus niet om elke dag een lunchpakketje mee te geven! Tijdens het uitje krijgen de kinderen iets te eten van ons.

DagGroep 1Groep 2Groep 3Groep 4
Zondag
Oec. Dienst*
10:00 uur, aanvang 10:30 uur
Maandag
08:30 uur optocht door het dorp
09:00 – 14:30 uur
Dinsdag
09:00 – 16:00 uur
Uitje naar Oud Valkeveen in Naarden!
09:00 – 16:00 uur
Uitje naar Outdoorpark SEC in Almere!
Woensdag
09:00 – 14:30 uur
Donderdag
09:00 – 14:30 uur
17:30 – 21:30 uur
Vrijdag
17:30 – 19:30 uur
07:00 uur ophalen
17:30 – 19:30 uur

* De Oecumenische Dienst is geen onderdeel van het programma van de Speelweek

Locatie Speelweek 2023

Net als vorig jaar zitten we met de Speelweek op de locatie waar in de toekomst de nieuwe basisschool wordt gebouwd. We zijn erg blij dat we ook dit jaar weer gebruik kunnen maken van het sanitair van TV de Wiericke. Parkeerplekken zijn voor deze locatie nog schaarser dan bij de andere terreinen waar we in het verleden hebben gezeten. Gelieve zo veel mogelijk op de fiets te komen of de auto te parkeren naast het Wierickehuis of de tennisbaan!

Het terrein van de Speelweek is te bereiken via de Graaf Albrechtstraat en de Brandschouwer. De ingang van het terrein bevindt zich tegenover Tennisvereniging de Wiericke.

Dit is het laatste jaar dat de Speelweek op deze plek zal worden georganiseerd. Na de Speelweek zal worden begonnen met de bouw van de nieuwe basisschool (IKC de Brug).

Route Optocht (maandag 14 augustus)

Op maandag 14 augustus gaan we in optocht door het dorp om de kinderen op te halen voor de Speelweek. Vanaf 8:30 uur starten we op het Speelweekterrein en gaan we richting de Korte Waarder richting de Schoolstraat. Daarna slaan we af naar de Graaf Lodewijkstraat en vervolgens richting de Hoge Rijndijk. Het laatste stuk is via de Graaf Florisweg en de Graaf Albrechtstraat terug richting de Brandschouwer.

Staan jullie langs de kant van de weg als we langskomen? Dan gaan we samen richting het Speelweekterrein!

Veelgestelde vragen

Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact op met ons via het contactformulier.

Begin 2023 heeft het bestuur een nieuwe samenstelling gekregen:

 • Robert van den Berg
  Voorzitter, Terreinmeester
 • Koen Veelenturf
  Secretaris
 • Petra van der Neut
  Penningmeester, Vrijwilligerszaken
 • Sharon van de Burgt
  Creatieve- en thematische vormgeving
 • Sylvia Kroone
  Catering
 • Patricia
  Creatieve- en thematische vormgeving
 • Susan van Elteren
  Vrijwilligerszaken
 • Martine van Wageningen
  Terreinzaken

Het bestuur is (ook individueel) te bereiken via het contactformulier op de website.

Dit jaar is de speelweek van maandag 14 augustus 2023 tot en met vrijdag 18 augustus 2023 op het terrein tegenover TV de Wiericke (Brandschouwer).

Het is voor ouders/verzorgers niet toegestaan het speelweekterrein te betreden tijdens het programma van de speelweek en mee te doen aan de activiteiten. Uitzondering op de regel wordt gevormd door de kijkmiddag bij de huttenbouw, de Bonte Avond en het vrijdagavond-programma.

Op de woensdag tussen 14:30 en 15:00 uur is het toegestaan voor ouders en verzorgers om het terrein te betreden om te kijken in het huttendorp.

Op donderdag- en vrijdagavond zijn ouders, verzorgers en andere belangstellenden welkom om de Bonte Avond en het vrijdagavondprogramma te bezoeken. Het is op donderdag echter niet toegestaan tussen 19:15 en 21:30 uur het huttendorp te betreden. Op vrijdag is iedereen van 17:30 uur tot 19:30 uur van harte welkom op het speelweekterrein.

Uw kind mag meedoen als hij of zij tijdens de speelweek 4 jaar oud is. Als uw kind tijdens de inschrijving nog niet 4 jaar is, maar tijdens de speelweek wel, dan is dat geen probleem. U kunt dan “Groep 0” aangeven tijdens de inschrijving. Voor de rest van de leeftijden worden de kinderen ingedeeld aan de hand van de basisschool-groepen van het afgelopen schooljaar.

Het bestuur van de Speelweek is bereikbaar op het telefoonnummer op het polsbandje dat uw kind op maandagochtend omkrijgt. Daarnaast zijn er nog twee extra telefoonnummers waar het bestuur van de Speelweek in geval van nood op te bereiken is:

Telefoonnummer
In geval van nood06 - 8333 4357
Robert van den Berg (bij geen gehoor)06 - 2198 4091
Sylvia Kroone (bij geen gehoor)06 - 2556 5759

Heeft u vragen voor het bestuur in het algemeen, dan kunt u onze contactpagina gebruiken.

Het inschrijven van de kinderen gebeurde jarenlang op de basisschool in de weken voorafgaand aan de zomervakantie. Sinds 2015 is het alleen mogelijk om kinderen online in te schrijven. Reden daarvoor is om u de mogelijkheid te geven uw kind(eren) in te schrijven wanneer u tijd heeft en niet verplicht wordt om op een van de inschrijfdagen op school te komen. U kunt nog tot 14 augustus 2023 inschrijven! Kijk voor meer informatie op deze pagina.

Op maandag (14 augustus) worden de slaapbriefjes voor donderdagnacht (17 augustus) uitgedeeld (groepen 2, 3 en 4). U geeft hiermee aan dat u akkoord gaat dat uw kind blijft slapen in de hut. Het vriendelijke verzoek om het briefje uiterlijk woensdag (16 augustus) weer aan uw kind mee te geven. De briefjes kunnen worden ingeleverd bij iemand van het bestuur (roze polo's).

Het gebruik van mobiele telefoons door deelnemende kinderen is gedurende de programmering niet toegestaan.

De huttenbouw vindt elk jaar traditiegetrouw plaats op de woensdag. Een hele dag huttenbouwen samen met de leiding is voldoende om er een supergave hut van te maken. Spelen en ‘slapen’ in de hutten kan op donderdagavond vanaf ca 21:30 uur, na afloop van de Bonte Avond. 

Op vrijdag vindt traditioneel de huttenverbranding plaats. De brandstapel zal net als voorgaande jaren weer door de voorzitter ontstoken worden.

Tijdens de Speelweek voelen wij ons verantwoordelijk voor het plezier en de veiligheid van uw kinderen die aan de week meedoen. U kunt ons daarbij helpen. Wilt u ervoor zorgen dat de leiding van de groep waar uw kind onder valt te allen tijde op de hoogte is dat een kind gebracht wordt en wat even belangrijk is wanneer het kind opgehaald wordt. Zeker op de donderdagavond waar alles en iedereen gezellig door elkaar loopt is het zeer moeilijk voor de leiding om overzicht te houden. Dus als u vertrekt laat het even weten aan de betreffende leiding van de groep waar uw kind deel van uitmaakt.

Bij inschrijving heeft u twee of drie telefoonnummer(s) opgegeven waarop u bereikbaar bent bij eventuele calamiteiten. Wij zullen dit nummer ook gebruiken als blijkt dat uw kind zich tijdens de week dusdanig gedraagt dat, ondanks herhaaldelijke waarschuwingen, het verwijderen voor de rest van de week van uw zoon/dochter de enige oplossing is. Dit is een beslissing die op bestuursniveau zal worden genomen. Wij willen de Speelweek voor ieder kind toegankelijk houden, tot het moment waaruit blijkt dat de beleving en de veiligheid van de andere kinderen in het gedrang komen. Wij zullen niet aarzelen om dit optimaal te waarborgen.

Net als de afgelopen jaren worden er veel leuke foto’s en filmpjes gemaakt tijdens de speelweek. Door steeds strengere wetgeving omtrent privacy hebben we besloten om vanaf jaargang 2018 alle foto’s alleen beschikbaar te maken voor de ouders/verzorgers die kinderen hebben ingeschreven. Dit doen we door middel van een wachtwoord. Het wachtwoord wordt in de inschrijfbevestiging per mail toegestuurd. Omdat we naast de afgeschermde fotopagina graag ook foto’s en filmpjes publiekelijk willen publiceren, vragen we tijdens de inschrijving daar toestemming voor.

Nee. Het speelweekterrein heeft geen eigen parkeerplaats. Het is niet de bedoeling dat bezoekers van de speelweek op de bouwweg van de Brandschouwer parkeren. Gelieve zoveel mogelijk op de fiets of lopend te komen en anders uw auto te parkeren op het parkeerterrein tussen de tennisbaan en de Brandweer of het parkeerterrein naast het Wierickehuis. Houd er rekening mee dat de straten goed toegankelijk moeten blijven voor de bewoners en de hulpverlening!


De Oecumenische Dienst is op zondag 13 augustus 2023 in de openlucht op het speelweekterrein. De koffie staat klaar om 10:00 uur. De dienst zal beginnen om 10:30 uur.