Menu Sluiten

Programma Groep 2

Welkom op de Programmapagina voor Groep 2 (basisschoolgroepen 3 en 4). Hier kunt het dagelijkse programma vinden voor de hele speelweek. Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen. Het programma is voor het laatst gewijzigd op: 26 juni 2019 9:30 uur.

Veelgestelde vragen

Begin 2020 heeft het bestuur een nieuwe samenstelling gekregen:

 • Robert van den Berg
  Voorzitter, Terreinmeester
 • Koen Veelenturf
  Secretaris
 • Petra van der Neut
  Penningmeester, Vrijwilligerszaken
 • Sharon van de Burgt
  Creatieve- en thematische vormgeving
 • Sylvia Kroone
  Catering
 • Patricia
  Creatieve- en thematische vormgeving

Het bestuur is (ook individueel) te bereiken via het contactformulier op de website.

Dit jaar is de speelweek van maandag 15 augustus 2022 tot en met vrijdag 19 augustus 2022 op het terrein tegenover TV de Wiericke (Brandschouwer).

Het is voor ouders/verzorgers niet toegestaan het speelweekterrein te betreden tijdens het programma van de speelweek en mee te doen aan de activiteiten. Uitzondering op de regel wordt gevormd door de kijkmiddag bij de huttenbouw, de Bonte Avond en het vrijdagavond-programma.

Op de woensdag tussen 12:00 en 12:30 uur en tussen 16:00 en 16:30 uur is het toegestaan voor ouders en verzorgers om het terrein te betreden om te kijken in het huttendorp.

Op donderdag- en vrijdagavond zijn ouders, verzorgers en andere belangstellenden welkom om de Bonte Avond en het vrijdagavondprogramma te bezoeken. Het is op donderdag echter niet toegestaan tussen 19:00 en 21:30 uur het huttendorp te betreden. Op vrijdag is iedereen van 17:30 uur tot 19:30 uur van harte welkom op het speelweekterrein.

Uw kind mag meedoen als hij of zij tijdens de speelweek 4 jaar oud is. Als uw kind tijdens de inschrijving nog niet 4 jaar is, maar tijdens de speelweek wel, dan is dat geen probleem. U kunt dan “Groep 0” aangeven tijdens de inschrijving. Voor de rest van de leeftijden worden de kinderen ingedeeld aan de hand van de basisschool-groepen van het afgelopen schooljaar.

Het bestuur van de Speelweek is bereikbaar op het telefoonnummer op het polsbandje dat uw kind op maandagochtend omkrijgt. Daarnaast zijn er nog twee extra telefoonnummers waar het bestuur van de Speelweek in geval van nood op te bereiken is:

Telefoonnummer
In geval van nood06 - 8333 4357
Robert van den Berg (bij geen gehoor)06 - 2198 4091
Sylvia Kroone (bij geen gehoor)06 - 2556 5759

Heeft u vragen voor het bestuur in het algemeen, dan kunt u onze contactpagina gebruiken.

Het inschrijven van de kinderen gebeurde jarenlang op de basisschool in de weken voorafgaand aan de zomervakantie. Sinds 2015 is het alleen mogelijk om kinderen online in te schrijven. Reden daarvoor is om u de mogelijkheid te geven uw kind(eren) in te schrijven wanneer u tijd heeft en niet verplicht wordt om op een van de inschrijfdagen op school te komen. U kunt nog tot 25 augustus 2019 inschrijven! Kijk voor meer informatie op deze pagina.

Op maandag (26 augustus) worden de slaapbriefjes voor donderdagnacht (29 augustus) uitgedeeld (groepen 2, 3 en 4). U geeft hiermee aan dat u akkoord gaat dat uw kind blijft slapen in de hut. Het vriendelijke verzoek om het briefje uiterlijk woensdag (28 augustus) weer aan uw kind mee te geven. De briefjes kunnen worden ingeleverd bij iemand van het bestuur (roze polo's).

Het gebruik van mobiele telefoons door deelnemende kinderen is gedurende de programmering niet toegestaan.

De huttenbouw vindt elk jaar traditiegetrouw plaats op de woensdag. Een hele dag huttenbouwen samen met de leiding is voldoende om er een supergave hut van te maken. Spelen en ‘slapen’ in de hutten kan op donderdagavond vanaf ca 21:30 uur, na afloop van de Bonte Avond. 

Op vrijdag vindt traditioneel de huttenverbranding plaats. De brandstapel zal net als voorgaande jaren weer door de voorzitter ontstoken worden.

Tijdens de Speelweek voelen wij ons verantwoordelijk voor het plezier en de veiligheid van uw kinderen die aan de week meedoen. U kunt ons daarbij helpen. Wilt u ervoor zorgen dat de leiding van de groep waar uw kind onder valt te allen tijde op de hoogte is dat een kind gebracht wordt en wat even belangrijk is wanneer het kind opgehaald wordt. Zeker op de donderdagavond waar alles en iedereen gezellig door elkaar loopt is het zeer moeilijk voor de leiding om overzicht te houden. Dus als u vertrekt laat het even weten aan de betreffende leiding van de groep waar uw kind deel van uitmaakt.

Bij inschrijving heeft u twee of drie telefoonnummer(s) opgegeven waarop u bereikbaar bent bij eventuele calamiteiten. Wij zullen dit nummer ook gebruiken als blijkt dat uw kind zich tijdens de week dusdanig gedraagt dat, ondanks herhaaldelijke waarschuwingen, het verwijderen voor de rest van de week van uw zoon/dochter de enige oplossing is. Dit is een beslissing die op bestuursniveau zal worden genomen. Wij willen de Speelweek voor ieder kind toegankelijk houden, tot het moment waaruit blijkt dat de beleving en de veiligheid van de andere kinderen in het gedrang komen. Wij zullen niet aarzelen om dit optimaal te waarborgen.

Net als de afgelopen jaren worden er veel leuke foto’s en filmpjes gemaakt tijdens de speelweek. Door steeds strengere wetgeving omtrent privacy hebben we besloten om vanaf jaargang 2018 alle foto’s alleen beschikbaar te maken voor de ouders/verzorgers die kinderen hebben ingeschreven. Dit doen we door middel van een wachtwoord. Het wachtwoord wordt in de inschrijfbevestiging per mail toegestuurd. Omdat we naast de afgeschermde fotopagina graag ook foto’s en filmpjes publiekelijk willen publiceren, vragen we tijdens de inschrijving daar toestemming voor.

Nee. Het speelweekterrein heeft geen eigen parkeerplaats. Het is niet de bedoeling dat bezoekers van de speelweek op de bouwweg van de Brandschouwer parkeren. Gelieve zoveel mogelijk op de fiets of lopend te komen en anders uw auto te parkeren op het parkeerterrein tussen de tennisbaan en de Brandweer of het parkeerterrein naast het Wierickehuis. Houd er rekening mee dat de straten goed toegankelijk moeten blijven voor de bewoners en de hulpverlening!


De Oecumenische Dienst is op zondag 14 augustus 2022 in de openlucht op het speelweekterrein. De koffie staat klaar om 10:00 uur. De dienst zal beginnen om 10:30 uur.

Medewerking omwonenden

Ieder jaar rekenen wij bijna als een vanzelfsprekendheid op de medewerking van de omwonenden bij het tijdelijk afstaan van enkele parkeerplaatsen en de rust tijdens de bijna twee weken van de speelweek. Wij zijn u hier ontzettend dankbaar voor! Dit jaar zijn we weer terug bij het terrein evenwijdig aan Tennisvereniging de Wiericke (Brandschouwer). Wij vragen op voorhand uw begrip voor mogelijk wat geluidsoverlast.

Oecumenische Dienst

We zijn superblij dat we dit jaar weer op het wel bekende Speelweekterrein de gezamenlijke kerkdienst kunnen houden, met als thema Streetlife! Op zondag 14 augustus bent u van harte welkom.

De dienst begint om 10:30 uur, de muzikale begeleiding wordt verzorgd door “Refresh” uit Bodegraven. De dienst wordt geleid door Nathan Noorland (Brugkerk, Nieuwerbrug), Albert-Jan Treur (Bethlehemkerk, Nieuwerbrug) en in samenwerking met de geloofsgemeenschap Sint Willibrordus, Bodegraven.

Vanaf 10:00 uur staat de koffie klaar! De dienst vindt plaats op het binnenterrein van de Speelweek in de openlucht! Terrein ligt langs de Brandschouwer (tegenover de tennisvereniging).

We verzoeken u om zelf een stoel of kleedje mee te nemen en evt. bij regen een paraplu. We hopen u graag te ontmoeten!

De gezamenlijke kerken

Programma per dag

Maandag

Goedemorgen brothers and sisters! De speelweek gaat bijna beginnen. Hebben jullie al zin in de spellen, het huttenbouwen, de Bonte Avond en het ‘slapen’ in de hut? Na de opening door Robert en de Burgemeester gaan jullie samen met je eigen groep allerlei leuke spellen doen. Wat we allemaal precies gaan doen? Dat zie je vanzelf wel! Tussen 12:00 en 14:00 uur ga je even naar huis om even lekker thuis te eten en vanaf 14:00 uur gaan we verder om de wereld van het Streetlife te verkennen!

Ochtend: 9:00 uur – 12:00 uur
Middag: 14:00 uur – 16:00 uur

Dinsdag

Gisteren hebben jullie kennis gemaakt met het Streetlife en vandaag gaan we ook weer wat leuks doen… We gaan namelijk vandaag een dagje uit! Maar waar naartoe? Jullie papa’s en mama’s hoeven jullie alleen bij het Speelweekterrein te brengen, want we gaan vandaag met de bus weg! De eindbestemming? Westerpret in Zoetermeer! Eten en drinken krijgen jullie van ons. Rond 16:00 uur kunnen jullie weer opgehaald worden. We hopen dat jullie spieren fit zijn, want we gaan veel rennen en vliegen.

Ochtend/middag: 09:00 uur – 16:00 uur
De kinderen worden met de bus gebracht van Nieuwerbrug naar Zoetermeer.

Woensdag

Ligt de hamer al klaar? Vandaag gaan we hutten bouwen! Voor sommige de eerste keer bij de houten hutten! Jullie gaan aan de slag om jullie mooie paleisjes te maken om te kunnen slapen na de Bonte Avond. Eh, zei je slapen? Dat zal er weinig gebeuren! Doe trouwens stevige schoenen aan, anders mag je helaas het veld niet op! Natuurlijk mag je hamer en spijkers niet ontbreken! Uiteraard krijgen jullie ook dit jaar hulp van de leiding met het bouwen van jullie hut. Tussen 12:00 en 14:00 uur gaan jullie even naar thuis schaften, want om 14:00 uur gaan jullie het grote werk afmaken! Na 16:00 uur mogen de vaders, moeders, broers, zussen jullie bouwsels bewonderen.

Ochtend: 9:00 uur – 12:00 uur
Middag: 14:00 uur – 16:00 uur

Donderdag

Vandaag staan er super spannende dingen op het programma, ook gaan jullie je act voorbereiden voor de Bonte Avond! Er komt een hele leuke theatershow, we gaan een coole workshop doen en we hebben nog wat leuke spellen klaarstaan. Misschien gaan we ook nog wel even wat oefenen voor de Bonte Avond… De kinderen van Groep 2 gaan om 12:00 uur lekker naar huis om bij te komen en de batterijen op de laden voor de Bonte Avond!

Ochtend: 9:00 uur – 12:00 uur

Donderdagmiddag/-avond

Om 17:30 uur is iedereen weer van harte welkom. Eerst gaan we lekker met z’n allen eten! Voor alle deelnemende kinderen is een consumptiekaart beschikbaar bij hun groepsleiding. Andere consumptiekaarten zijn te verkrijgen op het terrein (PIN eventueel aanwezig). Er zijn tijdens de Bonte Avond ook allemaal leuke spellen te doen, ook samen met jullie papa’s en mama’s! Na afloop is het tijd om te gaan slapen in de hutten… Kuch, ‘slapen’… dus.

Middag/avond: 17:30 uur – 21:30 uur
Tijdens het eten is er gelegenheid om de hutten in te richten (tussen 17:30 en 19:00 uur)

Vrijdag

Nadat jullie om 7:00 uur heerlijk zijn wakker geworden in jullie eigen bouwwerk, mogen jullie nog even gaan bijtanken thuis. Rond 17:30 uur gaat de Brandweer zich voorbereiden op de huttenverbranding. Daarna gaan we een mooi fikkie stoken… En dan… oh… dan is de Speelweek alweer afgelopen en zeggen we tot volgend jaar!

Ochtend: 7:00 uur ophalen door ouders/verzorgers (voor de slapers)
Middag/avond: 17:30 uur – 19:30 uur

Weekoverzicht 2022

DagGroep 1Groep 2Groep 3Groep 4
Zondag
Oec. Dienst
10:00 uur, aanvang 10:30 uur
Maandag09:00 - 12:00 uur
14:00 - 16:00 uur
09:00 - 12:00 uur
14:00 - 16:00 uur
09:00 - 16:00 uur09:00 - 16:00 uur
Dinsdag09:00 - 16:00 uur09:00 - 16:00 uur09:00 - 16:00 uur09:00 - 16:00 uur
Woensdag09:00 - 12:00 uur
14:00 - 16:00 uur
09:00 - 12:00 uur
14:00 - 16:00 uur
09:00 - 12:00 uur
14:00 - 16:00 uur
09:00 - 12:00 uur
14:00 - 16:00 uur
Donderdag09:00 - 12:00 uur
17:30 - 21:30 uur
09:00 - 12:00 uur
17:30 - 21:30 uur
09:00 - 14:00 uur
17:30 - 21:30 uur
09:00 - 14:00 uur
17:30 - 21:30 uur
Vrijdag17:30 - 19:30 uur07:00 uur ophalen
17:30 - 19:30 uur
07:00 uur ophalen
17:30 - 19:30 uur
07:00 uur ophalen
17:30 - 19:30 uur