Menu Sluiten

Programma Groep 3

Welkom op de Programmapagina voor Groep 3 (basisschoolgroepen 5 en 6). Hier kunt het dagelijkse programma vinden voor de hele speelweek. Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Veelgestelde vragen

Begin 2023 heeft het bestuur een nieuwe samenstelling gekregen:

 • Robert van den Berg
  Voorzitter, Terreinmeester
 • Koen Veelenturf
  Secretaris
 • Petra van der Neut
  Penningmeester, Vrijwilligerszaken
 • Sharon van de Burgt
  Creatieve- en thematische vormgeving
 • Sylvia Kroone
  Catering
 • Patricia
  Creatieve- en thematische vormgeving
 • Susan van Elteren
  Vrijwilligerszaken
 • Martine van Wageningen
  Terreinzaken

Het bestuur is (ook individueel) te bereiken via het contactformulier op de website.

Dit jaar is de speelweek van maandag 14 augustus 2023 tot en met vrijdag 18 augustus 2023 op het terrein tegenover TV de Wiericke (Brandschouwer).

Het is voor ouders/verzorgers niet toegestaan het speelweekterrein te betreden tijdens het programma van de speelweek en mee te doen aan de activiteiten. Uitzondering op de regel wordt gevormd door de kijkmiddag bij de huttenbouw, de Bonte Avond en het vrijdagavond-programma.

Op de woensdag tussen 14:30 en 15:00 uur is het toegestaan voor ouders en verzorgers om het terrein te betreden om te kijken in het huttendorp.

Op donderdag- en vrijdagavond zijn ouders, verzorgers en andere belangstellenden welkom om de Bonte Avond en het vrijdagavondprogramma te bezoeken. Het is op donderdag echter niet toegestaan tussen 19:15 en 21:30 uur het huttendorp te betreden. Op vrijdag is iedereen van 17:30 uur tot 19:30 uur van harte welkom op het speelweekterrein.

Uw kind mag meedoen als hij of zij tijdens de speelweek 4 jaar oud is. Als uw kind tijdens de inschrijving nog niet 4 jaar is, maar tijdens de speelweek wel, dan is dat geen probleem. U kunt dan “Groep 0” aangeven tijdens de inschrijving. Voor de rest van de leeftijden worden de kinderen ingedeeld aan de hand van de basisschool-groepen van het afgelopen schooljaar.

Het bestuur van de Speelweek is bereikbaar op het telefoonnummer op het polsbandje dat uw kind op maandagochtend omkrijgt. Daarnaast zijn er nog twee extra telefoonnummers waar het bestuur van de Speelweek in geval van nood op te bereiken is:

Telefoonnummer
In geval van nood06 - 8333 4357
Robert van den Berg (bij geen gehoor)06 - 2198 4091
Sylvia Kroone (bij geen gehoor)06 - 2556 5759

Heeft u vragen voor het bestuur in het algemeen, dan kunt u onze contactpagina gebruiken.

Het inschrijven van de kinderen gebeurde jarenlang op de basisschool in de weken voorafgaand aan de zomervakantie. Sinds 2015 is het alleen mogelijk om kinderen online in te schrijven. Reden daarvoor is om u de mogelijkheid te geven uw kind(eren) in te schrijven wanneer u tijd heeft en niet verplicht wordt om op een van de inschrijfdagen op school te komen. U kunt nog tot 14 augustus 2023 inschrijven! Kijk voor meer informatie op deze pagina.

Op maandag (14 augustus) worden de slaapbriefjes voor donderdagnacht (17 augustus) uitgedeeld (groepen 2, 3 en 4). U geeft hiermee aan dat u akkoord gaat dat uw kind blijft slapen in de hut. Het vriendelijke verzoek om het briefje uiterlijk woensdag (16 augustus) weer aan uw kind mee te geven. De briefjes kunnen worden ingeleverd bij iemand van het bestuur (roze polo's).

Het gebruik van mobiele telefoons door deelnemende kinderen is gedurende de programmering niet toegestaan.

De huttenbouw vindt elk jaar traditiegetrouw plaats op de woensdag. Een hele dag huttenbouwen samen met de leiding is voldoende om er een supergave hut van te maken. Spelen en ‘slapen’ in de hutten kan op donderdagavond vanaf ca 21:30 uur, na afloop van de Bonte Avond. 

Op vrijdag vindt traditioneel de huttenverbranding plaats. De brandstapel zal net als voorgaande jaren weer door de voorzitter ontstoken worden.

Tijdens de Speelweek voelen wij ons verantwoordelijk voor het plezier en de veiligheid van uw kinderen die aan de week meedoen. U kunt ons daarbij helpen. Wilt u ervoor zorgen dat de leiding van de groep waar uw kind onder valt te allen tijde op de hoogte is dat een kind gebracht wordt en wat even belangrijk is wanneer het kind opgehaald wordt. Zeker op de donderdagavond waar alles en iedereen gezellig door elkaar loopt is het zeer moeilijk voor de leiding om overzicht te houden. Dus als u vertrekt laat het even weten aan de betreffende leiding van de groep waar uw kind deel van uitmaakt.

Bij inschrijving heeft u twee of drie telefoonnummer(s) opgegeven waarop u bereikbaar bent bij eventuele calamiteiten. Wij zullen dit nummer ook gebruiken als blijkt dat uw kind zich tijdens de week dusdanig gedraagt dat, ondanks herhaaldelijke waarschuwingen, het verwijderen voor de rest van de week van uw zoon/dochter de enige oplossing is. Dit is een beslissing die op bestuursniveau zal worden genomen. Wij willen de Speelweek voor ieder kind toegankelijk houden, tot het moment waaruit blijkt dat de beleving en de veiligheid van de andere kinderen in het gedrang komen. Wij zullen niet aarzelen om dit optimaal te waarborgen.

Net als de afgelopen jaren worden er veel leuke foto’s en filmpjes gemaakt tijdens de speelweek. Door steeds strengere wetgeving omtrent privacy hebben we besloten om vanaf jaargang 2018 alle foto’s alleen beschikbaar te maken voor de ouders/verzorgers die kinderen hebben ingeschreven. Dit doen we door middel van een wachtwoord. Het wachtwoord wordt in de inschrijfbevestiging per mail toegestuurd. Omdat we naast de afgeschermde fotopagina graag ook foto’s en filmpjes publiekelijk willen publiceren, vragen we tijdens de inschrijving daar toestemming voor.

Nee. Het speelweekterrein heeft geen eigen parkeerplaats. Het is niet de bedoeling dat bezoekers van de speelweek op de bouwweg van de Brandschouwer parkeren. Gelieve zoveel mogelijk op de fiets of lopend te komen en anders uw auto te parkeren op het parkeerterrein tussen de tennisbaan en de Brandweer of het parkeerterrein naast het Wierickehuis. Houd er rekening mee dat de straten goed toegankelijk moeten blijven voor de bewoners en de hulpverlening!


De Oecumenische Dienst is op zondag 13 augustus 2023 in de openlucht op het speelweekterrein. De koffie staat klaar om 10:00 uur. De dienst zal beginnen om 10:30 uur.

Medewerking omwonenden

Ieder jaar rekenen wij bijna als een vanzelfsprekendheid op de medewerking van de omwonenden bij het tijdelijk afstaan van enkele parkeerplaatsen en de rust tijdens de bijna twee weken van de speelweek. Wij zijn u hier ontzettend dankbaar voor! Dit jaar zijn we weer terug bij het terrein evenwijdig aan Tennisvereniging de Wiericke (Brandschouwer). Wij vragen op voorhand uw begrip voor mogelijk wat geluidsoverlast.

Oecumenische Dienst

We zijn superblij dat we dit jaar weer op het wel bekende Speelweekterrein de gezamenlijke kerkdienst kunnen houden, met als thema Op de Camping! Op zondag 13 augustus bent u van harte welkom.

Meer informatie volgt!

De gezamenlijke kerken

Programma per dag

Hebben we er zin in?! Misschien is het dit jaar de eerste keer in Groep 3. Deze groep staat onder leiding van Menno. Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via het contactformulier.

Maandag

Klaar voor een week vol spanning en avontuur? Vanaf vandaag gaan jullie een spannende week tegemoet op de Speelweekcamping!

We gaan in optocht door het dorp om de kinderen op te halen voor de Speelweek. Vanaf 8:30 uur starten we op het Speelweekterrein en gaan we richting de Korte Waarder richting de Schoolstraat. Daarna slaan we af naar de Graaf Lodewijkstraat en vervolgens richting de Hoge Rijndijk. Het laatste stuk is via de Graaf Florisweg en de Graaf Albrechtstraat terug richting de Brandschouwer.

Staan jullie langs de kant van de weg als we langskomen? Dan gaan we samen richting het Speelweekterrein!

De Burgmeester zal de camping officieel openen. Verder gaan we vandaag leuke spellen doen rondom het dorp, dus neem je fiets mee! Oh ja, tussen de middag gaan we niet naar huis, dus neem allemaal een lunchpakketje mee. Om 14:30 uur is het weer tijd om naar huis te gaan.

Vanaf 8:30 uur optocht door het dorp om iedereen op te halen
Tijden: 9:00 uur – 14:30 uur

Meenemen: fiets, goeie schoenen (geen slippers), extra tshirt, zwemspullen en lunchpakketje en drinkfles mee

Dinsdag

Dankzij de sponsoren Kleywegen en Kassing Tours kunnen we vandaag een dagje uit! We hebben iets heel stoers op het programma staan. Doe wat oudere kleren aan, want we gaan vandaag een dagje survivallen bij Outdoorpark SEC in Almere! Neem ook vandaag een lunchpakketje mee en vergeet ook je drinkfles niet. Rond 16:00 uur zijn we weer terug met de bus bij het Speelweekterrein.

Tijden: 9:00 uur – 16:00 uur
De kinderen worden met de bus gebracht van Nieuwerbrug naar Almere

Meenemen: zonnebrand (thuis alvast insmeren), petje, lunchpakketje, een tussendoortje, drinkfles, oude kleren die vies mogen worden, schoenen die niet te los zitten, schone kleren/schoenen, handdoek, vuilniszak of plastic tas met naam erop voor de natte/vieze kleren

Woensdag

Vandaag is het weer tijd voor de huttenbouw! Aan jullie de belangrijke taak om ons mooie huttendorp weer neer te zetten! Hebben jullie al plannen gemaakt hoe de hut eruit moet zien? Als ervaren huttenbouwers hoeven we jullie niet te vertellen dat je vandaag stevige schoenen aan moet hebben en een hamer en spijkers nodig hebt. Tussen de middag eten jullie een bammetje met ons op het veld, dus neem een lunchpakketje mee. Na 14:30 uur mogen je ouders, broers en/of zussen jullie mooie bouwwerken komen bewonderen.

Tijden: 9:00 uur – 14:30 uur

Meenemen: zonnebrand (thuis alvast insmeren), petje, lunchpakketje, een tussendoortje, drinkfles, doe stevige schoenen aan (met open schoenen of slippers mag je het veld niet op), hamer, spijkers, eventueel een zaag

Donderdag

Vandaag staat in het teken van de Bonte Avond en gaan we o.a. oefenen voor de act van vanavond. Ook zijn er nog hele leuke campingspelen bedacht. Om 14:30 uur gaan jullie even naar huis om jezelf op te laden voor de Bonte Avond en het ‘slapen’ in de hutten.

Ochtend: 9:00 uur – 14:30 uur

Meenemen: lunchpakketje, tussendoortje en drinkfles

Donderdagmiddag/-avond

Vanaf 17:30 uur zijn jullie weer welkom op het veld samen met jullie ouders, vrienden en familie. Na aankomst is iedereen van harte welkom in ons openluchtrestaurant! Iedereen is van harte welkom, hoe meer zielen hoe meer vreugd. Voor de deelnemende kinderen is er een gratis consumptiekaart te krijgen bij de leiding, anderen kunnen een consumptiekaart kopen (PIN aanwezig) om gezellig met ons mee te eten. Tijdens het eten is er een heuse campingbingo en beginnen de optredens rond 19:30 uur. Als de Bonte Avond is afgelopen is het tijd om richting de hutten te gaan. Houden jullie het wakker? Of gaat er toch geslapen worden?

Middag/avond: 17:30 uur – 21:30 uur
Tijdens het eten is er gelegenheid om de hutten in te richten (tussen 17:30 en 19:15 uur)

Vrijdag

Om 7:00 uur zullen de persoonlijke wekkers jullie wakker maken en kunnen jullie worden opgehaald door de papa’s en mama’s. De leiding zal dan jullie mooie bouwwerken afbreken en vervolgens naar de brandstapel brengen. Rond 17:30 uur gaat de Brandweer leuke spellen doen en beginnen met de voorbereidingen voor de huttenverbranding. Daarna zullen we een lekker fikkie stoken en is het dan toch echt weer voorbij!

Ochtend: 7:00 uur ophalen door ouders/verzorgers (voor de slapers)
Middag/avond: 17:30 uur – 19:30 uur

Weekoverzicht 2023

DagGroep 1Groep 2Groep 3Groep 4
Zondag
Oec. Dienst*
10:00 uur, aanvang 10:30 uur
Maandag
08:30 uur optocht door het dorp
09:00 - 14:30 uur
Dinsdag
09:00 - 16:00 uur
Uitje naar Oud Valkeveen in Naarden!
09:00 - 16:00 uur
Uitje naar Outdoorpark SEC in Almere!
Woensdag
09:00 - 14:30 uur
Donderdag
09:00 - 14:30 uur
17:30 - 21:30 uur
Vrijdag
17:30 - 19:30 uur
07:00 uur ophalen
17:30 - 19:30 uur