Menu Sluiten

Programma Groep 4

Welkom op de Programmapagina voor Groep 4 (basisschoolgroepen 7 en 8). Hier kunt het dagelijkse programma vinden voor de hele speelweek. Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen. Het programma is voor het laatst gewijzigd op: 26 juni 2022 9:30 uur.

Veelgestelde vragen

Begin 2020 heeft het bestuur een nieuwe samenstelling gekregen:

 • Robert van den Berg
  Voorzitter, Terreinmeester
 • Koen Veelenturf
  Secretaris
 • Petra van der Neut
  Penningmeester, Vrijwilligerszaken
 • Sharon van de Burgt
  Creatieve- en thematische vormgeving
 • Sylvia Kroone
  Catering
 • Patricia
  Creatieve- en thematische vormgeving

Het bestuur is (ook individueel) te bereiken via het contactformulier op de website.

Dit jaar is de speelweek van maandag 15 augustus 2022 tot en met vrijdag 19 augustus 2022 op het terrein tegenover TV de Wiericke (Brandschouwer).

Het is voor ouders/verzorgers niet toegestaan het speelweekterrein te betreden tijdens het programma van de speelweek en mee te doen aan de activiteiten. Uitzondering op de regel wordt gevormd door de kijkmiddag bij de huttenbouw, de Bonte Avond en het vrijdagavond-programma.

Op de woensdag tussen 12:00 en 12:30 uur en tussen 16:00 en 16:30 uur is het toegestaan voor ouders en verzorgers om het terrein te betreden om te kijken in het huttendorp.

Op donderdag- en vrijdagavond zijn ouders, verzorgers en andere belangstellenden welkom om de Bonte Avond en het vrijdagavondprogramma te bezoeken. Het is op donderdag echter niet toegestaan tussen 19:00 en 21:30 uur het huttendorp te betreden. Op vrijdag is iedereen van 17:30 uur tot 19:30 uur van harte welkom op het speelweekterrein.

Uw kind mag meedoen als hij of zij tijdens de speelweek 4 jaar oud is. Als uw kind tijdens de inschrijving nog niet 4 jaar is, maar tijdens de speelweek wel, dan is dat geen probleem. U kunt dan “Groep 0” aangeven tijdens de inschrijving. Voor de rest van de leeftijden worden de kinderen ingedeeld aan de hand van de basisschool-groepen van het afgelopen schooljaar.

Het bestuur van de Speelweek is bereikbaar op het telefoonnummer op het polsbandje dat uw kind op maandagochtend omkrijgt. Daarnaast zijn er nog twee extra telefoonnummers waar het bestuur van de Speelweek in geval van nood op te bereiken is:

Telefoonnummer
In geval van nood06 - 8333 4357
Robert van den Berg (bij geen gehoor)06 - 2198 4091
Sylvia Kroone (bij geen gehoor)06 - 2556 5759

Heeft u vragen voor het bestuur in het algemeen, dan kunt u onze contactpagina gebruiken.

Het inschrijven van de kinderen gebeurde jarenlang op de basisschool in de weken voorafgaand aan de zomervakantie. Sinds 2015 is het alleen mogelijk om kinderen online in te schrijven. Reden daarvoor is om u de mogelijkheid te geven uw kind(eren) in te schrijven wanneer u tijd heeft en niet verplicht wordt om op een van de inschrijfdagen op school te komen. U kunt nog tot 25 augustus 2019 inschrijven! Kijk voor meer informatie op deze pagina.

Op maandag (26 augustus) worden de slaapbriefjes voor donderdagnacht (29 augustus) uitgedeeld (groepen 2, 3 en 4). U geeft hiermee aan dat u akkoord gaat dat uw kind blijft slapen in de hut. Het vriendelijke verzoek om het briefje uiterlijk woensdag (28 augustus) weer aan uw kind mee te geven. De briefjes kunnen worden ingeleverd bij iemand van het bestuur (roze polo's).

Het gebruik van mobiele telefoons door deelnemende kinderen is gedurende de programmering niet toegestaan.

De huttenbouw vindt elk jaar traditiegetrouw plaats op de woensdag. Een hele dag huttenbouwen samen met de leiding is voldoende om er een supergave hut van te maken. Spelen en ‘slapen’ in de hutten kan op donderdagavond vanaf ca 21:30 uur, na afloop van de Bonte Avond. 

Op vrijdag vindt traditioneel de huttenverbranding plaats. De brandstapel zal net als voorgaande jaren weer door de voorzitter ontstoken worden.

Tijdens de Speelweek voelen wij ons verantwoordelijk voor het plezier en de veiligheid van uw kinderen die aan de week meedoen. U kunt ons daarbij helpen. Wilt u ervoor zorgen dat de leiding van de groep waar uw kind onder valt te allen tijde op de hoogte is dat een kind gebracht wordt en wat even belangrijk is wanneer het kind opgehaald wordt. Zeker op de donderdagavond waar alles en iedereen gezellig door elkaar loopt is het zeer moeilijk voor de leiding om overzicht te houden. Dus als u vertrekt laat het even weten aan de betreffende leiding van de groep waar uw kind deel van uitmaakt.

Bij inschrijving heeft u twee of drie telefoonnummer(s) opgegeven waarop u bereikbaar bent bij eventuele calamiteiten. Wij zullen dit nummer ook gebruiken als blijkt dat uw kind zich tijdens de week dusdanig gedraagt dat, ondanks herhaaldelijke waarschuwingen, het verwijderen voor de rest van de week van uw zoon/dochter de enige oplossing is. Dit is een beslissing die op bestuursniveau zal worden genomen. Wij willen de Speelweek voor ieder kind toegankelijk houden, tot het moment waaruit blijkt dat de beleving en de veiligheid van de andere kinderen in het gedrang komen. Wij zullen niet aarzelen om dit optimaal te waarborgen.

Net als de afgelopen jaren worden er veel leuke foto’s en filmpjes gemaakt tijdens de speelweek. Door steeds strengere wetgeving omtrent privacy hebben we besloten om vanaf jaargang 2018 alle foto’s alleen beschikbaar te maken voor de ouders/verzorgers die kinderen hebben ingeschreven. Dit doen we door middel van een wachtwoord. Het wachtwoord wordt in de inschrijfbevestiging per mail toegestuurd. Omdat we naast de afgeschermde fotopagina graag ook foto’s en filmpjes publiekelijk willen publiceren, vragen we tijdens de inschrijving daar toestemming voor.

Nee. Het speelweekterrein heeft geen eigen parkeerplaats. Het is niet de bedoeling dat bezoekers van de speelweek op de bouwweg van de Brandschouwer parkeren. Gelieve zoveel mogelijk op de fiets of lopend te komen en anders uw auto te parkeren op het parkeerterrein tussen de tennisbaan en de Brandweer of het parkeerterrein naast het Wierickehuis. Houd er rekening mee dat de straten goed toegankelijk moeten blijven voor de bewoners en de hulpverlening!


De Oecumenische Dienst is op zondag 14 augustus 2022 in de openlucht op het speelweekterrein. De koffie staat klaar om 10:00 uur. De dienst zal beginnen om 10:30 uur.

Medewerking omwonenden

Ieder jaar rekenen wij bijna als een vanzelfsprekendheid op de medewerking van de omwonenden bij het tijdelijk afstaan van enkele parkeerplaatsen en de rust tijdens de bijna twee weken van de speelweek. Wij zijn u hier ontzettend dankbaar voor! Dit jaar zijn we weer terug bij het terrein evenwijdig aan Tennisvereniging de Wiericke (Brandschouwer). Wij vragen op voorhand uw begrip voor mogelijk wat geluidsoverlast.

Oecumenische Dienst

We zijn superblij dat we dit jaar weer op het wel bekende Speelweekterrein de gezamenlijke kerkdienst kunnen houden, met als thema Streetlife! Op zondag 14 augustus bent u van harte welkom.

De dienst begint om 10:30 uur, de muzikale begeleiding wordt verzorgd door “Refresh” uit Bodegraven. De dienst wordt geleid door Nathan Noorland (Brugkerk, Nieuwerbrug), Albert-Jan Treur (Bethlehemkerk, Nieuwerbrug) en in samenwerking met de geloofsgemeenschap Sint Willibrordus, Bodegraven.

Vanaf 10:00 uur staat de koffie klaar! De dienst vindt plaats op het binnenterrein van de Speelweek in de openlucht! Terrein ligt langs de Brandschouwer (tegenover de tennisvereniging).

We verzoeken u om zelf een stoel of kleedje mee te nemen en evt. bij regen een paraplu. We hopen u graag te ontmoeten!

De gezamenlijke kerken

Programma per dag

Hebben we er zin in?! Voor sommige (bijna) pubers uit de oudste groep is het alweer de laatste Speelweek! De oudste groep heeft al jaren een vaste groep routiniers als leiding. De groep staat onder leiding van Robert. Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via de contactformulieren op de website.

Maandag

Zijn jullie er klaar voor? Vanaf vandaag gaan jullie een spannende week tegemoet in de wondere wereld van het zomercarnaval! We gaan dit jaar voor de verandering niet naar het zwembad, maar we hebben iets anders heel erg stoers in petto! Neem je fiets, goeie schoenen (geen slippers), een extra tshirt en een lunchpakketje mee! We gaan best een stukje fietsen, dus zorg ervoor dat je fiets niet na 100 meter er al mee ophoudt! Nadat Robert jullie allemaal heeft welkom geheten, zal hij jullie allemaal op pad sturen. Rond 16:00 uur komen jullie weer aan op het veld.

Ochtend/middag: 9:00 uur – 16:00 uur
Fiets, goeie schoenen (geen slippers), extra tshirt, zwemspullen en lunch mee

Dinsdag

Vandaag staan er weer allemaal leuke dingen op het programma. Een gewoon potje voetballen? Nee! We gaan o.a. een potje streetsoccer doen en nog veel meer! Om 9:00 uur worden jullie verwacht op het veld met jullie fiets, zwemspulletjes en iets te eten en te drinken! Er staan op en rond het veld allemaal leuke spellen op jullie te wachten. Rond 16:00 uur zijn we weer allemaal bij het veld en kunnen jullie lekker thuis uitrusten.

Ochtend/middag: 9:00 uur – 16:00 uur
Fiets, zwemspullen, extra droge kleren en lunch mee

Woensdag

DCIM100MEDIADJI_0277.JPG

Vorig jaar is jullie mooie huttendorp weer afgebroken en verbrand in de brandstapel… Tijd dus om weer eens wat nieuws te bouwen! Vanaf 9:00 uur gaan jullie aan jullie bouwwerken. Hebben jullie je bouwtekening al gemaakt? We hoeven jullie als ervaren speelweekkinderen niet uit te leggen dat je vandaag stevige schoenen moet aantrekken, toch? Liggen de hamers en spijkers al klaar? Tussen 12:00 uur en 14:00 uur kunnen jullie even bijkomen en weer eens even thuis een hapje eten. Vanaf 14:00 uur kunnen jullie weer los om je hut af te maken. Vanaf 16:00 uur kun je je mooie hut showen aan je vader, moeder, broer en/of zus. Natuurlijk hoeven jullie het niet helemaal alleen te doen, jullie krijgen ook weer hulp van je leiding om dit jaar weer een mooie hut te maken!

Ochtend: 9:00 uur – 12:00 uur
Middag: 14:00 uur – 16:00 uur

Donderdag

Vandaag staat in het teken van de Bonte Avond en hebben we een aantal hele stoere workshops voor jullie geregeld! Om 14:00 uur gaan jullie even naar huis om jezelf op te laden voor de Bonte Avond en het ‘slapen’ in de hutten.

Ochtend: 9:00 uur – 14:00 uur
Lunchpakketje meenemen

Donderdagmiddag/-avond

Vanaf 17:30 uur zijn jullie weer welkom op het veld samen met jullie ouders, vrienden en familie. Na aankomst is iedereen van harte welkom in ons openluchtrestaurant! Iedereen is van harte welkom, hoe meer zielen hoe meer vreugd. Voor de deelnemende kinderen is er een gratis consumptiekaart te krijgen bij de leiding, anderen kunnen een consumptiekaart kopen (eventueel PIN aanwezig) om gezellig met ons mee te eten. Tijdens de Bonte Avond zijn er een aantal hele stoere spellen die jullie ook samen met jullie ouders kunnen doen! Als de Bonte Avond is afgelopen is het tijd om richting de hutten te gaan. Houden jullie het wakker? Of gaat er toch geslapen worden?

Middag/avond: 17:30 uur – 21:30 uur
Tijdens het eten is er gelegenheid om de hutten in te richten (tussen 17:30 en 19:00 uur)

Vrijdag

Ben jij nog wakker in de vroege ochtend? Om 7:00 uur is het tijd om wakker te worden en kunnen jullie worden opgehaald. Nog even lekker thuis uitslapen. De leiding zal ondertussen de hutten afbreken en de houtstapel maken. Rond 17:30 uur gaat de Brandweer alles voorbereiden en daarna gaan we een lekker fikkie stoken. En dan is helaas de speelweek alweer voorbij… Zien we jullie volgend jaar weer terug? Of voor groep 8: zien we jullie als leiding terug over twee jaar!?

Ochtend: 7:00 uur ophalen door ouders/verzorgers (voor de slapers)
Middag/avond: 17:30 uur – 19:30 uur

Weekoverzicht 2022

DagGroep 1Groep 2Groep 3Groep 4
Zondag
Oec. Dienst
10:00 uur, aanvang 10:30 uur
Maandag09:00 - 12:00 uur
14:00 - 16:00 uur
09:00 - 12:00 uur
14:00 - 16:00 uur
09:00 - 16:00 uur09:00 - 16:00 uur
Dinsdag09:00 - 16:00 uur09:00 - 16:00 uur09:00 - 16:00 uur09:00 - 16:00 uur
Woensdag09:00 - 12:00 uur
14:00 - 16:00 uur
09:00 - 12:00 uur
14:00 - 16:00 uur
09:00 - 12:00 uur
14:00 - 16:00 uur
09:00 - 12:00 uur
14:00 - 16:00 uur
Donderdag09:00 - 12:00 uur
17:30 - 21:30 uur
09:00 - 12:00 uur
17:30 - 21:30 uur
09:00 - 14:00 uur
17:30 - 21:30 uur
09:00 - 14:00 uur
17:30 - 21:30 uur
Vrijdag17:30 - 19:30 uur07:00 uur ophalen
17:30 - 19:30 uur
07:00 uur ophalen
17:30 - 19:30 uur
07:00 uur ophalen
17:30 - 19:30 uur