Menu Sluiten

Programma Groep 4

Welkom op de Programmapagina voor Groep 4 (basisschoolgroepen 7 en 8). Hier kunt het dagelijkse programma vinden voor de hele speelweek. Het programma is onder voorbehoud van wijzigingen. Het programma is voor het laatst gewijzigd op: 13 juli 2019 12:00 uur.

Veelgestelde vragen

Begin 2020 heeft het bestuur een nieuwe samenstelling gekregen:

 • Robert van den Berg
  Voorzitter
 • Koen Veelenturf
  Secretaris
 • Petra van der Neut
  Penningmeester, Vrijwilligerszaken
 • Sharon van de Burgt
  Creatieve- en thematische vormgeving
 • Sylvia Kroone
  Catering
 • Dirk de Koning
  Terreinmeester

Het bestuur is (ook individueel) te bereiken via het contactformulier op de website.

Dit jaar is de speelweek van maandag 24 augustus 2020 tot en met vrijdag 26 augustus 2020 op het terrein van de Nieuwerbrugse IJsbaan (Gravin Mariastraat).

Het is voor ouders/verzorgers niet toegestaan het speelweekterrein te betreden tijdens het programma van de speelweek en mee te doen aan de activiteiten. Uitzondering op de regel wordt gevormd door de kijkmiddag bij de huttenbouw, de Bonte Avond en het vrijdagavond-programma.

Op de woensdag tussen 12:00 en 12:30 uur en tussen 16:00 en 16:30 uur is het toegestaan voor ouders en verzorgers om het terrein te betreden om te kijken in het huttendorp.

Op donderdag- en vrijdagavond zijn ouders, verzorgers en andere belangstellenden welkom om de Bonte Avond en het vrijdagavondprogramma te bezoeken. Het is op donderdag echter niet toegestaan tussen 19:00 en 21:30 uur het huttendorp te betreden. Op vrijdag is iedereen van 17:00 uur tot 19:00 uur van harte welkom op het speelweekterrein.

Uw kind mag meedoen als hij of zij tijdens de speelweek 4 jaar oud is. Als uw kind tijdens de inschrijving nog niet 4 jaar is, maar tijdens de speelweek wel, dan is dat geen probleem. U kunt dan “Groep 0” aangeven tijdens de inschrijving. Voor de rest van de leeftijden worden de kinderen ingedeeld aan de hand van de basisschool-groepen van het afgelopen schooljaar.

Het bestuur van de Speelweek is bereikbaar op het telefoonnummer op het polsbandje dat uw kind op maandagochtend omkrijgt. Daarnaast zijn er nog twee extra telefoonnummers waar het bestuur van de Speelweek in geval van nood op te bereiken is:

 Telefoonnummer
In geval van nood06 - 8333 4357
Robert van den Berg (bij geen gehoor)06 - 2198 4091
Sylvia Kroone (bij geen gehoor)06 - 2556 5759

Heeft u vragen voor het bestuur in het algemeen, dan kunt u onze contactpagina gebruiken.

Het inschrijven van de kinderen gebeurde jarenlang op de basisschool in de weken voorafgaand aan de zomervakantie. Sinds 2015 is het alleen mogelijk om kinderen online in te schrijven. Reden daarvoor is om u de mogelijkheid te geven uw kind(eren) in te schrijven wanneer u tijd heeft en niet verplicht wordt om op een van de inschrijfdagen op school te komen. U kunt nog tot 25 augustus 2019 inschrijven! Kijk voor meer informatie op deze pagina.

Op maandag (26 augustus) worden de slaapbriefjes voor donderdagnacht (29 augustus) uitgedeeld (groepen 2, 3 en 4). U geeft hiermee aan dat u akkoord gaat dat uw kind blijft slapen in de hut. Het vriendelijke verzoek om het briefje uiterlijk woensdag (28 augustus) weer aan uw kind mee te geven. De briefjes kunnen worden ingeleverd bij iemand van het bestuur (roze polo's).

Het gebruik van mobiele telefoons door deelnemende kinderen is gedurende de programmering niet toegestaan.

De huttenbouw vindt elk jaar traditiegetrouw plaats op de woensdag. Een hele dag huttenbouwen samen met de leiding is voldoende om er een supergave hut van te maken. Spelen en ‘slapen’ in de hutten kan op donderdagavond vanaf ca 21:30 uur, na afloop van de Bonte Avond. 

Op vrijdag vindt traditioneel de huttenverbranding plaats. De brandstapel zal net als voorgaande jaren weer door de voorzitter ontstoken worden.

Tijdens de Speelweek voelen wij ons verantwoordelijk voor het plezier en de veiligheid van uw kinderen die aan de week meedoen. U kunt ons daarbij helpen. Wilt u ervoor zorgen dat de leiding van de groep waar uw kind onder valt te allen tijde op de hoogte is dat een kind gebracht wordt en wat even belangrijk is wanneer het kind opgehaald wordt. Zeker op de donderdagavond waar alles en iedereen gezellig door elkaar loopt is het zeer moeilijk voor de leiding om overzicht te houden. Dus als u vertrekt laat het even weten aan de betreffende leiding van de groep waar uw kind deel van uitmaakt.

Bij inschrijving heeft u twee of drie telefoonnummer(s) opgegeven waarop u bereikbaar bent bij eventuele calamiteiten. Wij zullen dit nummer ook gebruiken als blijkt dat uw kind zich tijdens de week dusdanig gedraagt dat, ondanks herhaaldelijke waarschuwingen, het verwijderen voor de rest van de week van uw zoon/dochter de enige oplossing is. Dit is een beslissing die op bestuursniveau zal worden genomen. Wij willen de Speelweek voor ieder kind toegankelijk houden, tot het moment waaruit blijkt dat de beleving en de veiligheid van de andere kinderen in het gedrang komen. Wij zullen niet aarzelen om dit optimaal te waarborgen.

Net als de afgelopen jaren worden er veel leuke foto’s en filmpjes gemaakt tijdens de speelweek. Door steeds strengere wetgeving omtrent privacy hebben we besloten om vanaf jaargang 2018 alle foto’s alleen beschikbaar te maken voor de ouders/verzorgers die kinderen hebben ingeschreven. Dit doen we door middel van een wachtwoord. Het wachtwoord wordt in de inschrijfbevestiging per mail toegestuurd. Omdat we naast de afgeschermde fotopagina graag ook foto’s en filmpjes publiekelijk willen publiceren, vragen we tijdens de inschrijving daar toestemming voor.

Nee. Het speelweekterrein heeft geen eigen parkeerplaats. Het is niet de bedoeling dat bezoekers van de speelweek in de Gravin Mariastraat parkeren. Gelieve zoveel mogelijk op de fiets of lopend te komen en anders uw auto te parkeren op het parkeerterrein tussen de tennisbaan en de Brandweer of het parkeerterrein naast het Wierickehuis. Houd er rekening mee dat de straten goed toegankelijk moeten blijven voor de bewoners en de hulpverlening!


Net als de voorgaande jaren zal er in de speelweektent voorafgaand aan de speelweek een Oecumenische Dienst worden gehouden. Samen met een heleboel Nieuwerbruggers, de band Refresh uit Bodegraven en de voorgangers van de Bethlehemkerk, de Sint-Willibrorduskerk Bodegraven en de Brugkerk hopen wij weer op een prachtige dienst. Op 23 augustus bent u vanaf 10:00 uur van harte welkom bij ons in de tent, de koffie zal dan klaarstaan! Om 10:30 uur zal de dienst beginnen.

Bonte Avond: kom verkleed!

Dit jaar steken we de Bonte Avond in een nieuw jasje! De donderdag gaat er dit jaar iets anders uitzien dan u gewend bent. Lees het programma dus goed door! De kinderen hebben op de donderdag in de ochtend een programma, een middagpauze thuis en donderdagmiddag weer een programma die doorloopt tot ’s avonds. Rond 17:00 uur halen we de ouders op van de speelweekkinderen met een optocht rondom de Graaf Albrechtstraat/Graaf Florisweg. Heeft u nog wat in de kast hangen in de categorie ‘Zomercarnaval’? Na aankomst op het speelweekveld is iedereen welkom om een vorkje mee te eten in ons openluchtrestaurant. Rond 19:00 uur starten de optredens van de kinderen en vanaf 20:00 uur hebben we een verrassing! Het bekijken van de hutten is alleen mogelijk tussen de middag en ná de Bonte Avond.

Medewerking omwonenden

Ieder jaar rekenen wij bijna als een vanzelfsprekendheid op de medewerking van de omwonenden bij het tijdelijk afstaan van enkele parkeerplaatsen en de rust tijdens de bijna twee weken van de speelweek. Wij zijn u hier ontzettend dankbaar voor! Dit jaar zijn we weer terug bij het terrein van de ijsbaan achter de Gravin Mariastraat. Wij vragen op voorhand uw begrip voor mogelijk wat geluidsoverlast.

Oecumenische Dienst

Net als de voorgaande jaren zal er in de speelweektent voorafgaand aan de speelweek een Oecumenische Dienst worden gehouden. Samen met een heleboel Nieuwerbruggers, de band Refresh uit Bodegraven en de voorgangers van de Bethlehemkerk, de Sint-Willibrorduskerk Bodegraven en de Brugkerk hopen wij weer op een prachtige dienst. Op 25 augustus bent u vanaf 10:00 uur van harte welkom bij ons in de tent, de koffie zal dan klaarstaan! Om 10:30 uur zal de dienst beginnen.

Programma per dag

Hebben we er zin in?! Voor sommige (bijna) pubers uit de oudste groep is het alweer de laatste Speelweek! De oudste groep heeft al jaren een vaste groep routiniers als leiding. De groep staat onder leiding van Robert van den Berg. Heeft u vragen? Neem gerust contact met ons op via de contactformulieren op de website.

Maandag

Zijn jullie er klaar voor? Vanaf vandaag gaan jullie een spannende week tegemoet in de wondere wereld van het zomercarnaval! We gaan dit jaar weer wel naar het zwembad en mogen zelfs een uurtje eerder het binnenbad in! Neem dus zwemkleding, handdoek, lunch en je fiets mee! Nadat Robert jullie allemaal heeft welkom geheten, zal hij jullie allemaal op pad sturen. Rond 16:00 uur komen jullie weer aan op het veld.

Ochtend/middag: 9:00 uur – 16:00 uur
Fiets, zwemspullen en lunch mee

Dinsdag

Vandaag gaan we weer op pad. We gaan vandaag namelijk poldersporten! Lekker door de sloten banjeren of houden jullie het droog vandaag? Om 9:00 uur worden jullie verwacht op het veld met jullie fiets, zwemspulletjes, een setje droge kleding en iets te eten en te drinken! Er staan her en der allerlei leuke zomerse polder- en waterspellen klaar voor jullie. Rond 16:00 uur zijn we weer terug bij het veld en kunnen jullie lekker thuis uitrusten.

Ochtend/middag: 9:00 uur – 16:00 uur
Fiets, zwemspullen, extra droge kleren en lunch mee

Woensdag

Vorig jaar is jullie mooie huttendorp weer afgebroken en verbrand in de brandstapel… Tijd dus om weer eens wat nieuws te bouwen! Vanaf 9:00 uur gaan jullie aan jullie strandpaviljoens. Hebben jullie je bouwtekening al gemaakt? We hoeven jullie als ervaren speelweekkinderen niet uit te leggen dat je vandaag stevige schoenen moet aantrekken, toch? Liggen de hamers en spijkers al klaar? Tussen 12:00 uur en 14:00 uur kunnen jullie even bijkomen en weer eens even thuis een hapje eten. Vanaf 14:00 uur kunnen jullie weer los om je hut af te maken. Vanaf 16:00 uur kun je je mooie hut showen aan je vader, moeder, broer en/of zus. Natuurlijk hoeven jullie het niet helemaal alleen te doen, jullie krijgen ook weer hulp van je leiding om dit jaar weer een mooie hut te maken!

Ochtend: 9:00 uur – 12:00 uur
Middag: 14:00 uur – 16:00 uur

Donderdag

We beginnen vandaag ietsje eerder dan je gewend bent van ons, dus vergeet je wekker niet te zetten! We beginnen vandaag om 8:30 uur. Er staat een leuk programma voor jullie klaar om jullie voor te bereiden op de Bonte Avond. Om 12:00 uur krijgen jullie een uurtje de gelegenheid om jullie hutten in te richten. Vergeet dus niet om je slaapspullen vast te laten droppen. Om 13:00 uur hebben we nog iets heel gaafs in petto en om 13:30 uur gaan jullie nog even naar huis. Oh ja, doe wel wat oudere kleren aan ’s morgens, want jullie worden best wel vies tussen 13:00 en 13:30 uur!

Ochtend: 8:30 uur – 13:15~13:30 uur
Van 12:00 uur – 13:00 uur hutten inrichten, van 13:00 – 13:15~13:30 uur nog een leuke verrassing (doe oude kleren aan ‘s ochtends!)

Donderdagmiddag/-avond

Om 16:00 uur worden jullie weer verwacht om de laatste dingen voor de Bonte Avond klaar te maken. Om 17:00 uur gaan we in optocht de ouders ophalen rond de Graaf Albrechtstraat/Graaf Florisweg. Na aankomst op het speelweekveld – onze Nieuwerbrugse Copacabana – is het tijd om lekker te eten in ons openluchtrestaurant. Voor alle deelnemende kinderen is er een consumptiekaart te krijgen bij de leiding, de rest kan een consumptiekaart kopen aan de poort (eventueel PIN aanwezig) om lekker met ons mee te eten. Rond de klok van 19:00 uur zullen we starten met de Bonte Avond. Na de spectaculaire afsluiting is het tijd om te gaan slapen. Nou ja, slapen… Blijf jij het langst wakker?

Middag/avond: 16:00 uur – 21:30 uur
17:00 uur halen we de ouders op in een optocht rond de Graaf Albrechtstraat/Graaf Florisweg

Vrijdag

Ben jij nog wakker in de vroege ochtend? Om 7:00 uur is het tijd om wakker te worden en kunnen jullie worden opgehaald. Nog even lekker thuis uitslapen. De leiding zal ondertussen de hutten afbreken en de houtstapel maken. Rond 17:00 uur staat er een pannenkoekenbakker klaar om voor jullie verse pannenkoeken te bakken! Ook zullen de stoere dames en heren van de Brandweer leuke waterspellen komen doen! Daarna gaan we een lekker fikkie stoken. En dan is helaas de speelweek alweer voorbij… Zien we jullie volgend jaar weer terug? Of voor groep 8: zien we jullie als leiding terug over twee jaar!?

Ochtend: 7:00 uur ophalen door ouders/verzorgers (voor de slapers)
Middag/avond: 17:00 uur – 19:00 uur

Weekoverzicht 2019

DagGroep 1Groep 2Groep 3Groep 4
Zondag
25 aug
Oecumenische Dienst
10:00 uur, aanvang 10:30 uur
Maandag
26 aug
09:00 - 12:00 uur
14:00 - 16:00 uur
09:00 - 12:00 uur
14:00 - 16:00 uur
09:00 - 16:00 uur09:00 - 16:00 uur
Dinsdag
27 aug
10:00 - 15:00 uur
Zie programma
10:00 - 15:00 uur
Zie programma
09:00 - 16:00 uur09:00 - 16:00 uur
Woensdag
28 aug
09:00 - 12:00 uur
14:00 - 16:00 uur
09:00 - 12:00 uur
14:00 - 16:00 uur
09:00 - 12:00 uur
14:00 - 16:00 uur
09:00 - 12:00 uur
14:00 - 16:00 uur
Donderdag
29 aug
08:30 - 12:00 uur
16:00 - 21:30 uur
08:30 - 12:30 uur*
15:00 - 21:30 uur
08:30 - 13:30 uur*
16:00 - 21:30 uur
08:30 - 13:30 uur*
16:00 - 21:30 uur
Vrijdag
30 aug
17:00 - 19:00 uur07:00 uur ophalen
17:00 - 19:00 uur
07:00 uur ophalen
17:00 - 19:00 uur
07:00 uur ophalen
17:00 - 19:00 uur
* = Tussen 12:00 en 13:00 uur krijgen de kinderen de gelegenheid om de hutten in te richten. Groep 2 gaat rond 12:30 uur naar huis, Groep 3 en 4 blijven nog even voor een leuk spel en gaan rond 13:15~13:30 naar huis.

Leiding 2019

SpeelweekLeiding 2019
Groep 1 (geel)Lesley & Sandra (aanspreekpunten), Petra (groepshoofd), Felicia, Lucy, Diana, Cassandra, Sem, Sanne, Tessa, Ilse, Noor, Maira, Nathaly, Femke en Tamara.
Groep 2 (rood)Rosan (aanspreekpunt), Koen (groepshoofd), Emma, Wessel, Jef, Maron, Rutger, Lise, Danjel, Renate, Mick, Davey en Menno.
Groep 3 (blauw)Tijmen (aanspreekpunt), Sharon (groepshoofd), Ruben, Joost, Senne, Nelleke, Vincent, Daan (van der Lely), Laura, Jos, Daan (van Selm), Michelle, Miranda, Denise en Susan.
Groep 4 (groen)Robert (aanspreekpunt), Sylvia (groepshoofd), Carla, Jits, Martine, Rick, Tjebbe, Truus, Jorg, Patricia en Dirk.