Menu Sluiten

Vrijwilligers

Speelweek Nieuwerbrug kan niet bestaan zonder alle fantastische vrijwilligers. Wij zijn daarom ook erg blij en trots dat ieder jaar er weer een heleboel mensen zijn die voor, tijdens en na de speelweek ons helpen bij het organiseren!

Als vrijwilliger bij de speelweek denk je al snel aan de groepsleiding, maar bij de speelweek zijn er nog diverse andere vrijwilligers actief. Vrijwilligers voor de bewaking, voor de Bonte Avond, voor de kantine, voor het schoon houden van de toiletten, voor het inrichten van het feestterrein, voor het inrichten van de feesttent, voor het afbreken van het huttendorp, voor het opruimen van het terrein na afloop, voor het licht en het geluid, voor de nachtploeg op donderdag en ga zo maar door.

Allemaal mensen die zich graag inzetten voor de kinderen van Nieuwerbrug. Mede door de inzet van alle vrijwilligers kan de speelweek weer een groot feest worden!

Speelweekgroepen

Tijdens de week krijgen alle vrijwilligers een polo met een bepaalde kleur:

  • Bestuur: donkerblauw
  • Groep 1: geel
  • Groep 2: rood
  • Groep 3: blauw
  • Groep 4: groen
  • Terrein- en kantineploeg: oranje

Elke groep heeft z’n eigen aanspreekpunt, daar kan je terecht met vragen voor en tijdens de week.

Op donderdag wordt het huttendorp bewaakt door de nachtploeg. Zij zorgen ervoor dat er op de kinderen wordt gelet en dat de ouders/verzorgers worden gebeld als iemand tijdens de nacht naar huis wilt. We vertrouwen erop dat eventuele aanwijzingen van de nachtploeg worden opgevolgd door alle vrijwilligers.

Commissies

Als vrijwilliger kan je je aanmelden voor een van de commissies. Als lid van een van de commissies ben je extra betrokken met de organisatie van de speelweek. We hebben o.a. een commissie voor het terrein, de crea, de Bonte Avond, (sociale) media, vrijwilligers en sponsoring.

Verantwoordelijkheden

Speelweek Nieuwerbrug bestaat uit een grote groep vrijwilligers die zich gedurende het jaar inzetten voor de speelweek. Voordat de speelweek begint wordt er al een heleboel werk verzet door de vrijwilligers. Ideeën zijn altijd van harte welkom! Twijfel vooral niet om tijdens de voorbereidingen of tijdens de week zeg ideeën of suggesties te delen met het bestuur en/of de aanspreekpunten!

Vrijwilliger zijn voor de speelweek brengt ook een aantal verantwoordelijkheden met zich mee. Als je je opgeeft als vrijwilliger, dan is de volgende informatie belangrijk om te weten.

VOG

Omdat wij als speelweek met kinderen werken, vragen we vanaf 2018 van onze vrijwilligers (18+) een Verklaring omtrent het Gedrag (VOG). Dit is een document dat wordt afgegeven door het Ministerie van Justitie en Veiligheid (Justis) en betekent dat jouw gedrag uit het verleden geen belemmering vormt voor het werken met o.a. kinderen. Het bestuur vraagt de gratis VOG aan, je hoeft de aanvraag alleen maar te bevestigen met je DigiD!

Meer informatie over de VOG

Huisregels

Als vrijwilliger van de speelweek heb je een voorbeeldfunctie naar de kinderen, de ouders en naar andere vrijwilligers. Het is altijd hartstikke gezellig om met je vrienden een groep te leiden, maar de kinderen zijn het belangrijkst. Hier zijn een paar belangrijke regels:

  • Je bent elke dag op tijd bij het veld en vertrekt pas na de evaluatie;
  • Je volgt aanwijzingen van het bestuur en aanspreekpunten op;
  • Roken en het gebruik van mobiele telefoons mogen alleen bij de vrijwilligerskeet, roken in de buurt van de kinderen is verboden;
  • Elke avond is er gelegenheid om te knutselen of gezellig bij te kletsen bij het kampvuurtje, maar er wordt wel verwacht dat je de volgende ochtend weer fris en fruitig op het veld staat;
  • Als je meedoet, doe je dat natuurlijk omdat je het leuk vindt! Het is belangrijk dat je de hele dag actief bezig bent met de kinderen, dus wees vrolijk, speel mee met de spellen, help goed mee met timmeren (maar laat ze vooral ook zelf timmeren!), etc.

Lees hier het volledige Huisregelement

Vertrouwenspersoon

Binnen het bestuur is er een vertrouwenspersoon aangesteld die de mogelijkheid biedt om in vertrouwen over grensoverschrijdend gedrag zoals pesten, discriminatie of seksuele intimidatie te praten. De vertrouwenspersoon gaat in gesprek met slachtoffer of beschuldigde en onderzoekt waar de persoon in kwestie terecht kan met zijn of haar hulpvraag en welke mogelijke stappen genomen kunnen worden. Daarnaast helpt de vertrouwenspersoon de rest van het bestuur grensoverschrijdend gedrag binnen de organisatie te voorkomen aan de hand van het beleid.

Dit jaar is het vertrouwenspersoon Susan. Als er iets is dan kan je bij haar terecht.

Wanneer mag je meedoen?

Als je als kind mee hebt gedaan tijdens de speelweek, dan is de laatste keer dat je meedoet in groep 8. Je moet dan 1 jaar wachten totdat je mee kan doen als leiding, dus vanaf het tweede jaar middelbare school, kan je je opgeven als leiding van de speelweek.

Als leiding help je bij het begeleiden van de spellen, help je met op- en afbouwen en help je bijvoorbeeld bij het opruimen van het veld. Naast de leiding hebben we natuurlijk ook vrijwilligers nodig voor de kantine, nachtwacht, etc.

Elk jaar starten we met een kick-off en organiseren we groepsvergaderingen. Samen gaan we dan kijken in welke groep je als nieuwe leiding terecht gaat komen.